Η Άρσεναλ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ για την 24η αγωνιστική της Premier League και δεν συνάντησε απολύτως καμία δυσκολία όπως δείχνει και το εκκωφαντικό 6-0 με το οποίο επικράτησε, με αποτέλεσμα να είναι μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Οι Κανονιέρηδες ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και αυτό, από ένα σημείο κι έπειτα, το έδειχνε και το σκορ, το οποίο ανέβαινε συνεχώς. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα άνοιξε το σκορ στο 32′ με την κεφαλιά του Σαλιμπά μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ράις, για να ακολουθήσει το 0-2 στο 41′ με πέναλτι του Σάκα, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Αρεολά.

Αμέσως μετά, στο 44′, ο Γκάμπριελ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ράις έγραψε το 0-3 και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, στο 45’+2′ για την ακρίβεια, ο Τροσάρ με ωραίο πλασέ έκανε το 0-4, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Τα πάντα, φυσικά, είχαν ήδη κριθεί και από εκεί και πέρα το μόνο που είχε ενδιαφέρον ήταν το αν θα έβαζε κι άλλα γκολ η Άρσεναλ. Και τελικά έβαλε άλλα δύο… Στο 63′ ο Σάκα μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Αγκέρ και νίκησε τον Αρεολά με σουτ κάνοντας το 0-5, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-6 στο 65′ με εκπληκτικό τελείωμα του Ράις εκτός περιοχής.

Έτσι, οι Κανονιέρηδες πήγαν στους 52 βαθμούς, όσους έχει και η Μάντσεστερ Σίτι με ένα ματς λιγότερο όμως, στο -2 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.