Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, όταν ο Ολυμπιακός, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχε συμφωνήσει να πάρει τον Γιάννη Μανιάτη το καλοκαίρι δίνοντας τώρα τον Μήτρογλου δανεικό μαζί με χρήματα.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Μανιάτη, αντιθέτως και λόγω νεαρής ηλικίας πιστεύει ότι μπορεί να δουλέψει μαζί του και να βοηθήσει στην ακόμα ταχύτερη εξέλιξή του. Ωστόσο, προτιμούσε να πάρει πρώτα έναν αμυντικό χαφ, γιατί λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που έχουν Ουρτάδο και Ντουντού, χρειαζόταν μια εναλλακτική λύση. Γι’ αυτό και προτιμούσε τον Κουμορτζί για μεταγραφή από τώρα, σε σχέση με τον Γιάννη Μανιάτη!

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλοντας να βοηθήσει τον Γεράσιμο Βεντούρη που παλεύει μόνος με τα οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου, πρότεινε να πάρει πακέτο από τον Ιανουάριο, Κουμορτζί και Μανιάτη, δίνοντας περισσότερα χρήματα στον Πανιώνιο και δύο παίκτες δανεικούς.

Ο Τάκης Λεμονής προτιμούσε αυτή τη λύση, καθώς ήθελε δύο παίκτες έτοιμους για να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού, με πρώτο και καλύτερο τον Μήτρογλου, τον οποίο γνωρίζει καλά και πιστεύει ότι θα έδινε λύσεις στην επίθεση, κι έναν από τους Γκαλίτσιο και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Θεωρούσε ότι οι Μπάλαμπαν-Ριέρα θα έκαναν τρίγωνο-φωτιά στην επίθεση με τον Μήτρογλου κι έτσι οι Νεοσμυρνιώτες θα έβρισκαν επιτέλους λύση στο πρόβλημα της επιθετικής δυστοκίας.

Ταυτόχρονα πίεζε και ο Γιάννης Μανιάτης να φύγει από τώρα αντί για το καλοκαίρι, καθώς δήλωσε στον Λεμονή ότι δεν αντέχει ως αρχηγός το ψυχολογικό βάρος λόγω της καθοδικής πορείας της ομάδας και της πίεσης του κόσμου.

Ο Πανιώνιος δεν είχε αντίρρηση σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ο Μανιάτης λόγω καρτών θα έχανε και τα δύο πολύ σημαντικά ματς με την Ξάνθη και τον Άρη, φτάνει να έπαιρνε παίκτες ως ανταλλάγματα.

Τελικά άναψε το «πράσινο φως»για τον Μανιάτη, πιστεύοντας ο Βεντούρης ότι ο Μήτρογλου δεν θα έχει πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο, ενώ η μετακίνηση του Κουμορτζί θα ολοκληρωνόταν μέσα στον μήνα.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε, όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή χωρίς την πλευρά του Μήτρογλου, που στύλωσε τα πόδια του και με κάθε τρόπο προσπαθούσε να ματαιώσει αυτό τον δανεισμό, επηρεασμένος από τα λόγια των Σηφάκη και Μενδρινού να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη, αλλά και από τις διαβεβαιώσεις του μάνατζέρ του ότι θα του φέρει πρόταση από τη Γερμανία.

Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Μανιάτη και ξαφνικά ο Βεντούρης είναι έκθετος στη συνείδηση του κόσμου του Πανιωνίου, που είδε και τον αρχηγό να φεύγει και κανείς να μην έρχεται!

Τον κατηγόρησαν μάλιστα για παράδοση στον Ολυμπιακό, ενώ στο ματς της Κυριακής στήθηκε λαϊκό δικαστήριο εναντίον του για τους χειρισμούς στην υπόθεση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανιωνίου αναφέρθηκε στο λάθος που έκανε…

Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη να εξοργιστεί, μη δεχόμενος ότι ο Πανιώνιος είναι δεμένος στο άρμα του Ολυμπιακού.

Μιλώντας στο στενό του περιβάλλον έλεγε χαρακτηριστικά ότι «ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν πάρει πολλούς παίκτες από τον Πανιώνιο τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν είπε τίποτα! Τώρα ο Ολυμπιακός τους φταίει;»

Έτσι, έδωσε εντολή να «παγώσει» -τουλάχιστον προσωρινά- το θέμα του Κουμορτζί και προσπάθησε να πείσει τον Μήτρογλου να πάει δανεικός στον Πανιώνιο, ώστε να βγάλει από πάνω του ο Ολυμπιακός τη ρετσινιά του φιλο-Πανιώνιου!

Όσο για το αν θα πάει ο Μήτρογλου στον Πανιώνιο, μην υπολογίζετε στο αγύριστο κεφάλι του Έλληνα επιθετικού, που μπορεί την τελευταία στιγμή να αλλάξει και πάλι άποψη…

Πηγή: gazzetta.gr