Η Άρσεναλ μετρούσε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, τρία στην Premier League και ένα στο κύπελλο Αγγλίας, χωρίς νίκη, οπότε το ξέσπασμά της ήρθε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, την οποία συνέτριψε με 5-0 πλησιάζοντας, με παιχνίδι περισσότερο, στο -2 από την κορυφή.

Το παιχνίδι στο Emirates άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τους Κανονιέρηδες που δεν άργησαν να σκοράρουν… Στο 11′ ο Γκάμπριελ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία έβαλε βάσεις νίκης στο 37′ με το 2-0 από το αυτογκόλ του Χέντερσον, σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακά τους.

Όπως και να έχει, η Άρσεναλ είχε πλησιάσει στη νίκη και την εξασφάλισε οριστικά στο 59′, όταν ο Τροσάρντ έγραψε το 3-0 στην αντεπίθεση, με τους πάντες, από εκεί και πέρα, να περιμένουν το τέλος του αγώνα. Ένα τέλος που ηρθε με το σκορ να έχει γίνει 5-0 χάρη σε δύο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Στο 94′ ο Μαρτινέλο ανέβασε το σκορ στο 4-0 και αμέσως μετά, στο 95′, σκόραρε ξανά στην κόντρα και διαμόρφωσε το τελικό 5-0, με το οποίο οι Λονδρέζοι είναι στους 43 βαθμούς, στο -2 από τη Λίβερπουλ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.