Ήταν 28 Σεπτεμβρίου όταν ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε ανακοίνωσε ότι η Μπαρτσελόνα κατηγορείται επισήμως για δωροδοκία σε ό,τι αφορά την υπόθεση Νεγκρέιρα και από τότε οι διαδικασίες τρέχουν, με 21 διαιτητές να έχουν καταθέσει και να… καίνε την καταλανική ομάδα με όσα αναφέρουν.

Όταν υπήρξαν τα πρώτα ρεπορτάζ στον ισπανικό Τύπο για το συγκεκριμένα θέμα, η Μπάρτσα έσπευσε να τα απαξιώσει και να κάνει λόγο για αβάσιμες κατηγορίες. Από τότε, όμως, έχουν περάσει μήνες και συνεχώς προκύπτει και κάτι νέο. Όπως, για παράδειγμα, τα όσα αναφέρει τώρα η El Mundo Deportivo για τις καταθέσεις 21 διαιτητών σχετικά με την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης, μάλιστα, αναφέρει και κάποιες λεπτομέρειες, όπως ότι ο διαιτητής Χοσέ Λουίς Γκονσάλες Γκονσάλες κατέθεσε πως η Μπαρτσελόνα είχε προσλάβει τον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, αρχιδιαιτητής επί χρόνια, και τον γιο του για να εξασφαλίσει εύνοια.

«Καταλαβαίνω πως ήθελαν να έχουν τη διαιτητική εύνοια και ο Νεγκρέιρα τούς έκανε να καταλάβουν πως είχε την εξουσία και τη δύναμη ανάμεσα στους διαιτητές», φέρεται να αναφέρει σε σημείο της κατάθεσής του ο Χοσέ Λουίς Γκονσάλες Γκονσάλες, την ίδια ώρα που η El Confidencial κάνει λόγο και για άλλα… δώρα μέσω τρίτου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ η ισπανική εφημερίδα τονίζει ότι οι 21 διαιτητές που έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής έχουν αναφέρει ότι δέχθηκαν δώρα από τον γιο του Νεγκρέιρα, ο οποίος βασικά λειτουργούσε σαν εκπρόσωπος τόσο του πατέρα του όσο και της Μπαρτσελόνα. Όσο για το τι ήταν αυτά τα δώρα; Συνήθως πολυτελή αυτοκίνητα, με το κλίμα να γίνεται όλο και πιο βαρύ για το κλαμπ έπειτα από όσα αποκαλύπτονται.