Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζακάνι στο 51ο λεπτό η Λάτσιο νίκησε τη Ρόμα με 1-0 στο Ολίμπικο και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Coppa Italia, όπου θα αντιμετωπίσει Γιουβέντους ή Φροζινόνε, με τον Χρήστο Μανδά να κάνει το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια και να γίνεται καθοριστικός στο τέλος με την απόκρουσή του σε ευκαιρία του Μπελότι.

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να νοιάζονται περισσότερο για να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους παρά για να σκοράρουν. Έτσι, δεν υπήρξε ούτε μία αξιόλογη φάση, με το 0-0 στο τέλος του πρώτου μέρους να μην εκπλήσσει κανέναν. Στην επανάληψη, όμως, οι Λατσιάλι μπήκαν πιο δυνατά και δεν άργησαν να ανοίξουν το σκορ.

Το μαρκάρισμα του Χάουσεν στον Καστεγιάνος στο 50′ είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάει στο VAR και να δείξει τελικά το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Τζακάνι έκανε το 1-0. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι είχε ευκαιρίες με τον Βεσίνο για να βάλει δεύτερο γκολ ενώ αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο δυσκολευόταν πολύ, πλησιάζοντας πάντως στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.

Ο Μανδάς, όμως, έκανε μεγάλη απόκρουση στο 86′ σε προσπάθεια του Μπελότι ενώ η εντυπωσιακή προσπάθεια του Λουκάκου στο 97′ δεν είχε αποτέλεσμα. Το 1-0, επομένως, έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ο οποίος στις καθυστερήσεις έδειξε κόκκινες κάρτες σε Πέδρο (Λάτσιο) και Αζμούν (Ρόμα).