Η Λάτσιο και η Ρόμα συγκρούονται στη φάση των «16» του Coppa Italia και οι οπαδοί τους γέμισαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τις εξέδρες στο Ολίμπικο, με την ατμόσφαιρα να είναι όμορφη αρχικά αλλά να γίνεται και επικίνδυνη στη συνέχεια αφού υπήρξε ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι δύο ομάδες της Ρώμης μονομαχούν με έπαθλο την πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας και οι οπαδοί τους περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή που θα βρεθούν στο Ολίμπικο. Εκεί άρχισαν με τα συνθήματα, έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες για τα coreo και στη συνέχεια… λίγο έλειψε να έρθουν σε επαφή.

Με τις φωτοβολίες να πάνε… πέρα-δώθε υπήρξε ανησυχία για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι άσχημο αλλά τελικά λίγα λεπτά αυτό το σκηνικό έλαβε τέλος, με τους οπαδούς να επικεντρώνονται στη φωνή για να βοηθήσουν τις ομάδες τους.

Ένα ντέρμπι, πάντως, που είναι πολύ ξεχωριστό για τον Χρήστο Μανδά, τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ, αφού ο Μαουρίτσιο Σάρι τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε θέση βασικού, κάνοντας κόντρα στη Ρόμα το ντεμπούτο του με τη Λάτσιο.