Αίσθηση προκαλούν τα νέα που έρχονται από τη Γκαμπόν, εκεί όπου ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γκελόρ Κανγκά, ο οποίος αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα, κλήθηκε σε απολογία από την αφρικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (CAF) επειδή το πιστοποιητικό γέννησης αναφέρει ότι γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1990 ενώ η μητέρα του έχει πεθάνει το 1986.

Το θέμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κονγκό είχε κατηγορήσει την αντίστοιχη της Γκαμπόν ότι είχε παραποιήσει τα στοιχεία του παίκτη. Γιατί ασχολήθηκε με αυτό η ομοσπονδία του Κονγκό; Επειδή υπάρχει ένα αρχείο, σύμφωνα με το οποίο ο Κανγκά γεννήθηκε εκεί, στην Κινσάσα, τον Οκτώβριο του 1985. Αν αυτό ισχύει, είναι 39 ετών και όχι 34.

Όπως και να έχει, η CAF θα ασχοληθεί πλέον με την υπόθεση προκειμένου να βρεθεί άκρη και να μάθει όλος ο κόσμος αν όντως ο παίκτης, ο οποίος έχει περισσότερες από 200 συμμετοχές με τον Ερυθρό Αστέρα και 66 με την εθνική ομάδα της Γκαμπόν, γεννήθηκε το 1990 ή το 1985. Με την ομάδα της Σερβίας, επίσης, έχει κατακτήσει 6 τίτλους: 4 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.