Η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να προσελκύσει αστέρες του ποδοσφαίρου για συλλόγους που αγωνίζονται στην πρώτη της κατηγορία. Όμως φαίνεται ότι πλέον οι προσπάθειες γίνονται και για να ενισχυθούν οι μικρότερες κατηγορίες.

Ο Βαλεντίν Νίκολας, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας «FutbolJobs», που δημιουργήθηκε το 2013 για να διευκολύνει την απόκτηση παικτών, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «Marca» για την «τρελή» πρόταση της χώρας για την τρίτη κατηγορία, που παρουσιάστηκε στα στελέχη της εταιρίας του τον Ιούνιο και η οποία γρήγορα έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρόταση περιελάμβανε μηνιαίο μισθό μεταξύ τριών και τεσσάρων χιλιάδων δολαρίων (2.740 και 3.653 ευρώ) καθώς και ένα σπίτι.

«Η αλήθεια είναι ότι τα σχόλια που λάβαμε ήταν πάρα πολλά. Μπορούσαμε να μετρήσουμε χιλιάδες καθημερινές αλληλεπιδράσεις μέσω email, social media και Whatsapp ζητώντας πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση», σχολίασε ο Νίκολας.

Η «FutbolJobs» έχει και άλλες προτάσεις της Σαουδικής Αραβίας, μία από τις οποίες στοχεύει στη γυναικεία αγορά: «Αναζητούμε παίκτες για γυναικείες ομάδες στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία της Σαουδικής Αραβίας και μεταξύ των απαιτήσεών τους, η παίκτρια πρέπει να έχει κληθεί από τη χώρα της για το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών», σημειώνει.

Θέλουν να φύγουν

Στο μεταξύ, πάντως, δεν είναι όλα… ρόδινα στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας μιας και το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου για παίκτες οι οποίοι πήγαν εκεί πρόσφατα και πλέον είναι δυσαρεστημένοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Καρίμ Μπενζεμά που φέρεται να έχει προβλήματα με τη διοίκηση της Αλ Ιτιχάντ, αλλά και οι Ρομπέρτο Φιρμίνο και Τζόρνταν Χέντερσον.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός που έμεινε ελεύθερος από την Λίβερπουλ και πήγε στην Αλ Αχλί έχει προσεγγίσει ομάδες από την Premier League και την La Liga μιας και δεν είναι ικανοποιημένος με το χρόνο συμμετοχής του και το επίπεδο της λίγκας, ενώ παρόμοια προβλήματα έχει κι ο άλλοτε συμπαίκτης του στους «κόκκινους», Τζόρνταν Χέντερσον, που αγωνίζεται στην Αλ Ετιφάκ. Γι’ αυτόν ενδιαφέρονται διάφορες ομάδες της Premier League, αλλά και σκωτσέζικη Σέλτικ.