Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ακόμη ένας παίκτης που αγωνίζεται στη γειτονική χώρα έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον Σαμέτ Ακαϊντίν της Φενέρμπαχτσε.

Οι «πράσινοι», που ανέβηκαν στην κορυφή της Stoiximan Super League, μετά τη νίκη τους με 2-1 επί του Παναιτωλικού την περασμένη Κυριακή (7/1) κι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην προετοιμασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι ιδιαίτερα ενεργοί στη μεταγραφική αγορά καθώς αναζητούν παίκτες για να καλύψουν τα κενά του ρόστερ που έχει εντοπίσει ο Φατίχ Τερίμ.

Με δεδομένο πως εδώ και μήνες ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζει στους Μάγκνουσον και Πάλμερ – Μπράουν που είναι τραυματίες, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και το τελευταίο όνομα που συνδέεται με το «τριφύλλι» είναι αυτό του Σαμέτ Ακαϊντίν. Ο 29χρονος τούρκος διεθνής στόπερ ανήκει στη Φενέρμπαχτσε η οποία τον απέκτησε πριν από ένα χρόνο από την Αντάνα Ντεμίρσπορ για 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν «έπιασε» στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο παραχώρησης του με τη μορφή δανεισμού. όμως δεν έχει χρόνο συμμετοχής στην τουρκική ομάδα. Επίσης, ο ίδιος ο παίκτης σκέφτεται να φύγει αν του εγγυηθούν χρόνο συμμετοχής μιας και θέλει να παλέψει για να μπει στην αποστολή της Τουρκίας για το EURO 2024. Ο Ακαϊντίν έχει συμβόλαιο με τα «καναρίνια» ως το 2026. Προηγουμένως έπαιξε στις Αρσινσπόρ, Σανκάντεπε και Κεσιορενγκουτσού.