Ο Σικίνιο είναι το τελευταίο όνομα που έχει προστεθεί στην λίστα με τους παίκτες που εξετάζει ο Ολυμπιακός, καθώς η ομάδα του Πειραιά προσπαθεί να ενισχύσει το ρόστερ της για να επιχειρήσει να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ, οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του 28χρονου μέσου της Μπενφίκα. Ο Σικίνιο είναι κεντρικός χαφ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως επιτελικός μέσος κι ενίοτε ως δεύτερος επιθετικός. Καλύπτει, δηλαδή, μια από τις απαιτήσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, που έχει ζητήσει τη μεταγραφή παίκτη για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Σικίνιο ανήκει στην Μπενφίκα από το 2019 και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι κι αυτό σημαίνει πως είναι πιο εφικτή η απόκτησή του σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις παικτών που τσεκάρει ο Ολυμπιακός. Στο διάστημα που είναι μέλος των «αετών» της Λισαβόνας έπαιξε δανεικός στην Μπράγκα και την Γκιρέσουνσπορ στην Τουρκία με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, αλλά και τον αθλητικό διευθυντή, Πέδρο Άλβες να είναι γνώστες των ικανοτήτων του και τί μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Αυτή τη σεζόν μετράει 16 συμμετοχές με την Μπενφίκα, αν και δίχως να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής καθώς ο προπονητής Ρόγκερ Σμιντ τον υπολογίζει ως περιφερειακό παίκτη στο ροτέισον κι όχι ως στέλεχος του «κορμού» της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ως τώρα έχει ενισχυθεί με τους επιθετικούς Φραν Ναβάρο και Ζέλσον Μαρτίνς και με τους ιθύνοντές του να αντιλαμβάνονται πως η μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να ανέβει η ανταγωνιστικότητα του συγκροτήματος. Πέραν του Σικίνιο, ο Ολυμπιακός ελέγχει και τις περιπτώσεις των αμυντικών Γκαμπριέλ Περέιρα (Ζιλ Βισέντε) και Νταβίντ Κάρμο (Πόρτο) καθώς και του μέσου Αντρέ Όρτα (Μπράγκα).