Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, καθώς με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς αλλά και με την απουσία του Ελ Κααμπί στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής η γραμμή κρούσης του αποδυναμώνεται. Τώρα, φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την λύση, καθώς, σύμφωνα με πορτογαλικά ΜΜΕ, στο στόχαστρό τους βρίσκεται ο Φραν Ναβάρο της Πόρτο για του οποίου τη μεταγραφή έχουν αρχίσει να κινούνται.

Ο Φραν Ναβάρο είναι 25 ετών, από την Ισπανία κι άρχισε την καριέρα του στην ακαδημία της Βαλένθια, ενώ έγινε μέλος και της πρώτης ομάδας των «νυχτερίδων». Έπαιξε ως δανεικός στη βελγική Λόκερεν κι έπειτα πήρε μεταγραφή στην πορτογαλική Ζιλ Βισέντε (για 2,1 εκατ. ευρώ) με την οποία έκανε το… όνομά του στην Primeira Liga (έβαλε 37 γκολ σε 78 ματς σε όλες τις διοργανώσεις) και έπεισε τους ιθύνοντες της Πόρτο να τον αποκτήσουν.

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του – ταχύς, με μεγάλη κινητικότητα και μπορεί να παίξει και περιφερειακά, ενώ έχει πολύ καλό έλεγχο της μπάλας – έχουν πείσει τον προπονητή Κάρλος Καρβαλιάλ και τον αθλητικό διευθυντή Πέδρο Άλβες πως ταιριάζει στο πρότζεκτ τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα μπορούσε να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή, καθώς στο ρόστερ της ομάδας δεν υπάρχει παίκτης με αντίστοιχο προφίλ.

Η Πόρτο έδωσε επτά εκατομμύρια ευρώ, για να τον κάνει δικό της το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στο «Ντραγκάο» δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή Σέρζιο Κονσεϊσάο. Έχει γράψει μόλις δέκα συμμετοχές (277 λεπτά) κι έχει σημειώσει ένα γκολ. Οι «δράκοι» είναι ανοικτοί στην παραχώρησή του, αλλά είναι δεδομένο πως το ποσό που κατέβαλαν δεν πρόκειται να το ανακτήσουν κι έτσι αυτή τη χρονική στιγμή μοιάζει πιο εφικτό το σενάριο του δανεισμού.