Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε στον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα που εκτόξευσε χούλιγκαν στα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη, στο πλαίσιο αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Ο αμυντικός του Ατρόμητου, διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, σε στόρι του στο Instagram εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού και σημείωσε πως δεν βλέπει πολλές δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατό του.

«Δεν βλέπω πολλές δημοσιεύσεις για τον θάνατο του αστυνομικού. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε συγκεκριμένα.

Η εξέλιξη των ερευνών

Στο μεταξύ, για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος, του οποίου το κατηγορητήριο αναμένεται πλέον να αναβαθμιστεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Σε ό,τι αφορά την ποινική δικογραφία, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου με την Εισαγγελία να εκδίδει νέα εντάλματα σύλληψης.

Όσον αφορά στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στόχος είναι να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει βάλει στο στόχαστρο περίπου 25-30 άτομα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των επεισοδίων.

Μέχρι στιγμής για κατάθεση στη ΓΑΔΑ – είτε ως μάρτυρες είτε ως ύποπτοι – έχουν περάσει περισσότεροι από 50 οπαδοί, καθώς προχωρά και η διαδικασία εξέτασης για υπολείμματα πυρίτιδας αλλά και για τυχόν γενετικό υλικό στα ευρήματα από του Ρέντη.

Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει βρεθεί DNA και υπολείμματα πυρίτιδας από τον 16χρονο αδερφό του προφυλακισμένου 18χρονου, αλλά κι ενός ακόμη ατόμου που είχε μπει από την αρχή στο κάδρο των ερευνών. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τη συμμετοχή αυτών των οπαδών-χούλιγκαν και σε άλλα επεισόδια, όπως π.χ. στον Βόλο.