Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Τουρκία, καθώς οι οπαδοί της Ανκαραγκιουτσού αποθέωσαν τον πρώην πρόεδρο της ομάδας τους, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος πρόσφατα είχε επιτεθεί και χτυπήσει τον διαιτητή Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ σε ματς για το πρωτάθλημα της Super Lig, που ήρθε ισόπαλο 1-1.

Ο Κοτσά και άλλοι επιτέθηκαν στον ρέφερι και τον χτυπούσαν, ενώ εκείνος βρισκόταν στο έδαφος. Μάλιστα, ο διαιτητής χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Έπειτα, ακολούθησε διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα, καθώς και η σύλληψη και η προφυλάκιση του Κοτσά, ο οποίος παραιτήθηκε από πρόεδρος του κλαμπ, ενώ τιμωρήθηκε και με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Η ομάδα της Άγκυρας, επίσης, τιμωρήθηκε με ποινή πέντε αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αλλά και 63.000 ευρώ πρόστιμο.

Ο Κοτσα, στο μεταξύ, βγήκε από τη φυλακή το βράδυ της Τετάρτης (27/12) κι εκεί τον περίμεναν εκατοντάδες οπαδοί της Ανκαραγκιουτσού, που έκαναν τη νύχτα-μέρα από τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του.

«Δεν πρέπει να δίνουμε λόγους, ώστε να δικαιολογήσουμε τον άδικο ή τον κλέφτη. Δυστυχώς, με μια γροθιά εναντίον αυτών που πραγματοποίησαν αυτά τα γεγονότα, ένιωσα ότι τους δικαίωσα. Η μορφή αντίδρασης μπορεί να ήταν λανθασμένη, αλλά το να είσαι άνθρωπος, να είσαι άντρας σημαίνει να αντιδράς στην αδικία και στο λάθος. Δεν είμαι ήρωας. Συγνώμη για ό,τι έγινε. Ευχαριστώ όλους όσους μου έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης. Πήρα πάρα πολλά, από άλλους προέδρους αλλά και φιλάθλους άλλων ομάδων», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.

Η υπόθεση του Κοτσά με τον διαιτητή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού αναγκάστηκε να παραιτηθεί και από το AKP, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε στενή σχέση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.