Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Premier League. Η Άρσεναλ βρήκε γρήγορο γκολ στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ ισοφάρισε με τον Σαλάχ, είχε τις ευκαιρίες να ανατρέψει το ματς, όμως εν τέλει οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 και έβαλαν από ένα βαθμό στη συγκομιδή τους. Στην κορυφή οι Κανονιέρηδες, στο -1 οι δεύτεροι Reds, οι οποίοι είδαν δυο φορές την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του Ράγια. Διαμαρτυρίες και των δυο «μονομάχων» για πέναλτι.

Στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε τον απόλυτο έλεγχο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στα 29 δευτερόλεπτα, όταν ο Σάκα έκανε το γύρισμα, έδιωξε ο Άλισον, ο Ζέσους σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Έντο και βγήκε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά και ο Άλισον μπλόκαρε.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ των Κανονιέρηδων βρήκε δίχτυα με τη… δεύτερη. Στο 4′ ο Όντεγκααρντ εκτέλεσε φάουλ σε θέση έξω – δεξιά και ο προωθημένος Μαγκαλιάες με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η Λίβερπουλ είχε την πρώτη της καλή φάση στο 14′. Ο Χάκπο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή της Άρσεναλ και ο Σαλάχ αστόχησε με σουτ από διάγωνια θέση. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Όντεγκααρντ αστόχησε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς σε ισορροπία στο 29′. Ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έβγαλε τρομερή βαθιά μπαλιά, ο Σαλάχ απέφυγε τον Ζιντσένκο και με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσα.

Στο 33′ ο Κώστας Τσιμίκας είχε μια άτυχη στιγμή. O Μπουκάγιο Σάκα στην προσπάθεια του να κλέψει την μπάλα έσπρωξε τον διεθνή Έλληνα αριστερό μπακ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Γιούργκεν Κλοπ και ο προπονητής του έπεσε πάνω στα πόδια του. O Greek Scouser αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο και διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Η τελευταία φάση του πρώτου ματς ήταν για την Άρσεναλ. Ο Ζεσούς πέρασε την πάσα, ο Σακά έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Άλισον και ο Μαρτινέλι εκτέλεσε άστοχα.

Τα δοκάρια κράτησαν το «Χ»

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ κυριάρχησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Στο 50′ ο Σαλάχ σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Ράγια μπλόκαρε. Στο 54′ ο Γκόμεζ έπιασε εντυπωσιακό πλασέ αλλά η μπάλ πέρασε άουτ, ενώ στο στο 62′ ο Σομποσλάι δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής χωρίς όμως να βρει εστία.

Το σύνολο του Κλοπ είχε δυο δοκάρια μέσα σε δυο λεπτά. Στο 70′ ο Έλιοτ έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον ώμο του Γκάμπριελ και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Ράγια, Στο 72′, στη μεγαλύτερη φάση του ματς, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση με πέντε παίκτες εναντίον εντός, ο Σαλάχ έβγαλε τον Αλεξάντερ Άρνολντ σε θέση βολής αλλά ο Άγγλος τράνταξε το οριζόντιο της Άρσεναλ.

Στο 81′ ο Χάβερτς έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Αλεξάντερ Άρνολντ αλλά διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση. Οι δυο ομάδες κυνήγησαν το γκολ της νίκης στο φινάλε, όμως το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας (35′ Γκόμεζ), Σομποσλάι, Έντο, Τζόουνς (68′ Χράφενμπερχ), Σαλάχ, Χάκπο (68′ Νούνιες), Ντίας (68′ Έλιοτ)

Άρσεναλ: Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο, Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Ζεζούς (78′ Ενκετιά), Μαρτινέλι (68′ Τροσάρντ)

πηγή: gazzetta.gr