Σήμερα (18/12, 13:00, Cosmote Tv Sport 1) στο «House of Football» της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας διεξάγεται η κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League. Τα μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων για την κατάκτηση του τίτλου είναι η κάτοχος Μάντσεστερ Σίτι, η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης. Σε αυτή φάση, όμως, οι ισχυροί θέλουν να αποφύγουν την Παρί Σεν Ζερμέν.

Στο γκρουπ των «ισχυρών» βρίσκονται οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των ομίλων τους. Στις «ανίσχυρες» βρίσκονται εκείνες που ήρθαν δεύτερες. Σε αυτό το γύρο υπάρχουν περιορισμοί καθώς δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες που έπαιξαν στη φάση των ομίλων και ομάδες από την ίδια χώρα.

«Ισχυρές», λοιπόν, λογαριάζονται οι: Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα. «Ανίσχυρες», πάλι, είναι οι: Κοπεγχάγη, Αϊντχόφεν, Νάπολι, Ίντερ, Λάτσιο, Παρί Σεν Ζερμέν, Λειψία και Πόρτο.

Οι αναμετρήσεις θα γίνουν στις 13, 14 και 20,21 Φεβρουαρίου (τα πρώτα ματς των οκτώ ζευγαριών) και 5,6, και 12,13 Μαρτίου (τα δεύτερα ματς). Η κλήρωση των προημιτελικών θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου όπου και θα «χαρτογραφηθεί» το μονοπάτι ως τον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Κληρώνει και στο Europa League

Μετά την κλήρωση του Champions League ακολουθεί εκείνη για τον έξτρα νοκ άουτ γύρο του Europa League (14:00, Cosmote Tv Sport 1). Εκεί θα αναμετρηθούν οι ομάδες που πήραν τη δεύτερη θέση στα γκρουπ της φάσης των ομίλων του θεσμού με τις ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στα γκρουπ τους στο Champions League και «υποβιβάστηκαν».

Στους «ισχυρούς» βρίσκονται οι ομάδες που ήταν εξαρχής στο Europa League και αυτές είναι: Φράιμπουργκ, Μαρσέιγ, Σπάρτα Πράγας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Τουλούζ, Ρεν, Ρόμα, Καραμπάγκ. Στους «ανίσχυρους» βρίσκονται οι: Γαλατασαράι, Λανς, Μπράγκα, Φέγενορντ, Μίλαν, Γιούνγκ Μπόις, Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τα ματς θα γίνουν στις 15 και 22 Φεβρουαρίου.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης του Europa League, θα γίνει η κλήρωση του Europa Conference League (15:00, Cosmote TV Sport 1) με άμεσο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, ενώ κι ο ΠΑΟΚ θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στη Νιόν.