Στο άδειο Καραϊσκάκη λόγω απόφασης της κυβέρνησης ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μπάτσκα Τόπολα και τη νίκησε με 5-2 παίρνοντας την 3η θέση στον όμιλο του Europa League, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχίσει στο Europa Conference League όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ, όχι και οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός όμως μετά τις ήττες από Άγιαξ και Μακάμπι Χάιφα αντίστοιχα.

Το κλίμα στο Φάληρο δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, γρήγορα όμως εμφανίστηκαν και τα χαμόγελα και ο λόγος ήταν η απόδοση της ομάδας. Ότι υπήρχε πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρά το 2-2 του πρώτου αγώνα στη Σερβία, ήταν δεδομένο. Από εκεί και πέρα, απέμενε αυτό να φανεί και στο γήπεδο, να παρουσιαστούν δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι ορεξάτοι, σοβαροί και έτσι έγινε.

Η κεφαλιά του Ελ Κααμπί στο 21′ για το 1-0 μετά τη σέντρα του Ροντινέι από δεξιά απλοποίησε αρκετά τα πράγματα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, σκόραραν ξανά με τον Ελ Κααμπί στο 35′ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και τελικά πέτυχαν άλλα δύο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος έκανε εκπληκτική ενέργεια στο 40′ και έγραψε το 2-0 με πολύ όμορφο τρόπο, για να ακολουθήσει αμέσως μετά, στο 42′, το δεύτερό του γκολ, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση, για το 3-0 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Και από εκεί και πέρα, η συνέχεια δόθηκε με την έναρξη του δεύτερου αφού στο 46′ ο Ρέτσος έστειλε με κεφαλιά -μετά το κόρνερ του Φορτούνη- τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να γίνει τελικά το 4-0 από το αυτογκόλ του Ίλιτς.

Οι Σέρβοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 4-1 στο 48′ με τον Τζάκοβατς που άδειασε τον Ντόη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τον Ολυμπιακό να έχει χαλαρώσει αρκετά και τη Μπάτσκα Τόπολα να βρίσκει την ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 61′, ένα λεπτό αφότου έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κούβελιτς, με το ωραίο τελείωμα του Σίρκοβιτς που πήρε στο σπριντ τον Έσε (4-2).

Ως εκεί όμως… Στο 67′ ο Έσε έδωσε στον Φορτούνη και αυτός βρήκε τον Ελ Αραμπί που με πλασέ έγραψε το 5-2, με τον Ολυμπιακό να έχει κι άλλες φάσεις στη συνέχεια για το 6ο γκολ, το οποίο δεν ήρθε. Μικρό το κακό, όμως, για τους Ερυθρόλευκους που πήραν τη νίκη που ήθελαν και εξασφάλισαν ότι θα συνεχίσουν στην Ευρώπη μέσω του Conference League.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (72΄ Καρβάλιο), Καμαρά (86΄ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Φορτούνης (72΄ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64΄ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64΄ Ελ Αραμπί).

Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς): Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Τσάλουσιτς (87΄ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (56΄ Σος), Σβέτκοβιτς, Ράντιν (55΄ Βούλιτς), Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Τσίρκοβιτς (72΄ Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (55΄ Ράκονιατς).