Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστό πως αντιπροσωπεία των Ελλήνων διαιτητών θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου την προσεχή Δευτέρα (18/12).

Χθες Τρίτη (12/12) η ΕΠΟ είχε ενημερώσει με άλλη ανακοίνωσή της που ανέφερε πως ο πρόεδρός της, Τάκης Μπαλτάκος απέστειλε επιστολές στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση και μέσω αυτών ζήτησε συνάντηση των υπουργών με αντιπροσωπεία των διαιτητών, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση των διαιτητών της Stoiximan Super League με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή στελέχη της κυβέρνησής του προκειμένου να του εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα που συναντούν στην προσπάθεια να κάνουν τη δουλειά τους, ήταν ένα από τα βασικά αιτήματά τους προς την ΚΕΔ και την ΕΠΟ όταν δήλωσαν αποχή από τους αγώνες την περασμένη αγωνιστική, έπειτα από τις απειλές που δέχθηκε ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Να σημειώσουμε πως οι διαιτητές χθες δήλωσαν εκ νέου κώλυμα με αποτέλεσμα και αυτή η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας να βρίσκεται στον «αέρα» και να μην είναι δεδομένο αν θα διεξαχθεί. Αν γίνει, δεν θα υπάρχουν θεατές στα γήπεδα της Stoiximan Super League όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ, λοιπόν, για τη συνάντηση των διαιτητών με τον κ. Οικονόμου, αναφέρει: «Συνάντηση εκπροσώπων των διαιτητών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, ορίστηκε για την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00».