Η 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League άρχισε με τη Λανς να νικάει με 2-1 τη Σεβίλλη και να εξασφαλίζει την 3η θέση στον 2ο όμιλο αφήνοντας στην 4η τους Ισπανούς, την ίδια ώρα που οι δύο ομάδες που πήραν την πρόκριση για τους «16», οι Άρσεναλ και Αϊντχόφεν, αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Τα πάντα είχαν κριθεί σε αυτό τον όμιλο σε ό,τι αφορά τις πρώτες δύο θέσεις και απέμενε να ξεκαθαρίσει ποια θα πάρει την 3η, με τη Λανς να είναι στο +3 από τη Σεβίλλη, η οποία ήθελε μόνο νίκη. Οι Ισπανοί προσπάθησαν για κάτι καλό αλλά οι Γάλλοι ήταν οργανωμένοι και το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, για να έρθουν τελικά αυτά στην επανάληψη.

Στο 60′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στην αντεπίθεση και ο Φρανκόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση στο 63′ και έκανε το 1-0, φέρνοντας την ομάδα του πιο κοντά στην 3η θέση, η οποία, ως γνωστόν, δίνει εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League.

Στο 75′, όμως, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να κερδίσουν πέναλτι και αυτός που το εκτέλεσε στο 77′ ήταν ο Ράμος, με τον Σαμπά να αποκρούει αρχικά, τον διαιτητή να δίνει επανάληψη και τον Ισπανό αμυντικό να ευστοχεί στη νέα προσπάθεια και να κάνει το 1-1.

Η Σεβίλλη ήθελε ακόμη ένα γκολ για τη νίκη που θα της έδινε την 3η θέση αλλά ο Ράμος στο 94′ έχασε μεγάλη ευκαιρία, για να γίνει τελικά στο 96′ το 2-1 για τη Λανς με το πλασέ του Φουλζινί στην αντεπίθεση.

Χέρι-χέρι στους «16»

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου, όπως προαναφέρθηκε, ήταν αδιάφορο αφού όλα είχαν κριθεί: Η Άρσεναλ προκρίθηκε ως 1η και η Αϊντχόφεν ως 2η. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να αποφύγουν την αναμέτρησή τους, η οποία έληξε ισόπαλη. Οι Ολλανδοί, έχοντας και τον κόσμο με το μέρος τους, ήταν αυτοί που έδειχναν να ψάχνουν περισσότερο το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οι Άγγλοι όμως ήταν αυτοί που το πέτυχαν στο 42′ με το σουτ του Ενκέτια μετά την πάσα του Νέλσον (0-1).

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο β’ μέρος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 50′ με το πλασέ του Φέρτεσεν, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League. Η Αϊντχόφεν προσπάθησε και για τη νίκη στη συνέχεια αλλά δεν αξιοποίησε κάποια από τις ευκαιρίες της, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρσεναλ 13
Αϊντχόφεν 9
Λανς 8
Σεβίλλη 2