Με τη Λίβερπουλ να έχει νικήσει με 2-1 την Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας νωρίτερα, η Άρσεναλ έπρεπε να πάρει το τρίποντο στην έδρα της Άστον Βίλα για να παραμείνει στην κορυφή της Premier League αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 και έπεσε στη 2η θέση, με τους «χωριάτες» να είναι ακριβώς πίσω τους στην 3η και να εντυπωσιάζουν με την πορεία τους.

Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τη Βίλα, η οποία άνοιξε το σκορ στο 7′ με το πλασέ του ΜακΓκιν μετά το γύρισμα του Μπέιλι. Από νωρίς, επομένως, το σκορ ήταν στο 1-0 και οι Κανονιέρηδες προσπάθησαν στη συνέχεια για την ισοφάριση, στην οποία πλησίασαν στο 39′ με το πλασέ του Όντεγκααρντ αλλά ο Μαρτίνες έκανε μεγάλη επέμβαση, όπως έκανε και στο 42′ σε σουτ του Ζεσούς από τη γωνία της περιοχής.

Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να πιέζουν και στο β’ μέρος και στο 57′ λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν με αυτογκόλ μετά το διώξιμο του Μαρτίνες πάνω στον Γουότκινς ενώ στο 62′ ο Σάκα σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα προσπάθησε ως το τέλος για την ισοφάριση αλλά ακυρώθηκε -για χέρι- και το γκολ του Ενκέτια στο 90′ με κοντινή προβολή, με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι, στην 1η θέση είναι πλέον η Λίβερπουλ με 37 βαθμούς, στη 2η η Άρσεναλ με 36 και στην 3η η Άστον Βίλα με 35, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι παίζει την Κυριακή (10/12) και με νίκη θα πάει στους 33.