Χωρίς οργανωμένη παρουσία οπαδών θα παίξει ο Ολυμπιακός στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League τη Δευτέρα (11/12), έπειτα από ανακοίνωση της αστυνομίας που έρχεται στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων στο ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ ανδρών.

Μετά από τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του κι ενώ οι αρχές προχώρησαν σε πάνω από 400 προσαγωγές, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης με φωτοβολίδα, η αστυνομία έβαλε «φρένο» στη μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης BASKET LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2023-2024, μεταξύ των ομάδων K.Α.Ε. Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20:15΄ στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σε «συναγερμό» για το Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου

Πριν από εκείνο το παιχνίδι, πάντως, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στο γήπεδο απόψε (8/12), καθώς η ομάδα τους υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου για τη 13η αγωνιστική της Euroleague και φυσικά στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» θα υπάρχει παρουσία της αστυνομίας.

Γι’ αυτό και οι αρχές βρίσκονται σε «συναγερμό» για το αν ενδεχομένως θα υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια. Να σημειώσουμε πως υπήρξαν συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» (2-2) για την Stoiximan Super League.