Πραγματοποιώντας εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου σκόραρε πέντε φορές, η Άρσεναλ νίκησε τελικά με 6-0 τη Λανς και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση στους «16» του Champions League, εκεί όπου είναι και η Αϊντχόφεν πλέον έχοντας νικήσει νωρίτερα τη Σεβίλλη εκτός έδρας.

Για τον 2ο όμιλο η Άρσεναλ υποδέχθηκε τη Λανς γνωρίζοντας ότι με νίκη θα σφράγιζε την πρόκριση και αποφάσισε να το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο. Με γκολ των Χάβερτς (13′), Ζεσούς (21′), Σάκα (23′), Μαρτινέλι (27′) και Όντεγκααρντ (45′) οι Κανονιέρηδες έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που έβαλε 5 γκολ σε ένα ημίχρονο σε αγώνα Champions League και από εκεί και πέρα, στην επανάληψη, έβαλε και 6ο με πέναλτι του Ζορζίνιο (86′) για το πανηγυρικό 6-0.

Έτσι, πήρε το εισιτήριο για τους «16» και παράλληλα έδωσε την πρόκριση και στην Αϊντχόφεν, η οποία είχε νικήσει νωρίτερα με μεγάλη ανατροπή τη Σεβίλλη στην Ισπανία και περίμενε ήττα της Λανς στην Αγγλία για να πανηγυρίσει.

Από εκεί και πέρα, στον 1ο όμιλο, για τον οποίο νωρίτερα οι Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 3-3, η Μπάγερν Μονάχου έμεινε στο 0-0 με την Κοπεγχάγη και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική σε ό,τι αφορά το ποιος θα προκριθεί μέσω της 2ης θέσης, ενώ στον 3ο όμιλο η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε της Νάπολι με 4-2, την ίδια ώρα που το Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου έληγε ισόπαλο 1-1.

Οι Ισπανοί, φυσικά, έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και η 2η θέση θα κριθεί στο Νάπολι – Μπράγκα της τελευταίας αγωνιστικής, με τους Ιταλούς να είναι στο +3, ενώ στον 4ο όμιλο η… τρελή Ίντερ έχανε με 3-0 από τη Μπενφίκα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά το έκανε 3-3 στο δεύτερο και παραμένει ισόβαθμη με τη Σοσιεδάδ που έμεινε στο 0-0 με τη Σάλτσμπουργκ.

Αυτές οι δύο ομάδες, οι Σοσιεδάδ και Ίντερ, είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση από αυτό το γκρουπ και στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Μεάτσα την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το ποια θα προκριθεί ως 1η και ποια ως 2η.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Γαλατασαράι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3
Μπάγερν Μονάχου – Κοπεγχάγη 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν Μονάχου 13
Κοπεγχάγη 5
Γαλατασαράι 5
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 2-3
Άρσεναλ – Λανς 6-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Άρσεναλ 12
Αϊντχόφεν 8
Λανς 5
Σεβίλλη 2

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι 4-2
Μπράγκα – Ουνιόν Βερολίνου 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης 15
Νάπολι 7
Μπράγκα 4
Ουνιόν Βερολίνου 2

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα – Ίντερ 3-3
Σοσιεδάδ – Σάλτσμπουργκ 0-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σοσιεδάδ 11
Ίντερ 11
Σάλτσμπουργκ 4
Μπενφίκα 1