Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Λανς για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με στόχο τη νίκη που θα της δώσει και μαθηματικά την πρόκριση για τους «16» και είναι ασφαλές να το πούμε ότι τα έχει ήδη καταφέρει αφού στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προηγείται με 5-0!

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, η οποία είναι σε τέλεια ψυχολογική κατάσταση μετά την άνοδό της στην 1η θέση της Premier League, μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση-νίκη και τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο.

Με γκολ του Χάβαρτς από κοντά στο 13′ έγινε το 1-0 και στο 21′ ακολούθησε το 2-0 από το ωραίο πλασέ του Ζεσούς, με την Άρσεναλ να μη σταματάει και να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Αποτέλεσμα; Στο 23′ ο Σάκα, με τη βοήθεια και της τύχης, ανέβασε το σκορ στο 3-0 και λίγα λεπτά μετά, στο 27′, ο Μαρτινέλι με πολύ ωραίο τελείωμα έγραψε το 4-0.

Η Λανς, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, περίμενε πώς και πώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αλλά πριν γίνει αυτό δέχθηκε και 5ο γκολ, στο 45’+1′, από το ωραίο σουτ του Όντεγκααρντ στην κίνηση. Έτσι, με το 5-0 οι Λονδρέζοι έκαναν ρεκόρ αφού είναι η πρώτη φορά που αγγλική ομάδα βάζει 5 γκολ σε ένα ημίχρονο αγώνα Champions League.