Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο «Λίντο» του Ηρακλείου της Κρήτης για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Εργοτέλη με την ομάδα ΑΣΚΗΣΗ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών της ΕΚΑΣΚ έγιναν μέρος της ιστορίας αγάπης του Παντελή Χριστοδούλου και της Ολυμπίας Μαυροκώστα, καθώς ο πρώτος της έκανε πρόταση γάμου στο παρκέ.

Συγκεκριμένα, στο ημίχρονο ο πρόεδρος του Εργοτέλη, που ήταν στο… κόλπο, βράβευσε τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων» για τη συμπλήρωση 300 συμμετοχών και κάλεσε στο παρκέ την σύντροφό του, ως παλιά αθλήτρια του Εργοτέλη για να του δώσει την πλακέτα. Ωστόσο, εκεί ήταν το «κλειδί». Στην τιμητική πλακέτα δεν έγραφε κάτι σχετικό με τα αθλητικά επιτεύγματα του Παντελή Χριστοδούλου, ούτε υπήρχε κάποια αναγνώριση από την ομάδα για τα χρόνια της προσφοράς του, μιας κι εκτός από παίκτης είναι και προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ και της ομάδας εφήβων.

Παρά μόνο έγραφε: «Ολυμπία, θα το πάρεις το παιδί;». Κι όταν το διάβασε η Ολυμπία Μαυροκώστα, το επόμενο πράγμα που αντίκρισε ήταν τον αγαπημένο της να έχει γονατίσει στο παρκέ, με δαχτυλίδι στο χέρι και να τη ζητάει σε γάμο! Η σύντροφος του 28χρονου μπασκετμπολίστα σοκαρίστηκε, τον αγκάλιασε και είπε το… πολυπόθητο «ναι» στο μικρόφωνο. Όλοι πανηγύρισαν και χειροκρότησαν και το παρκέ γέμισε μπαλόνια.

Για την ιστορία όλοι έφυγαν από το γήπεδο διπλά χαρούμενοι μιας κι ο Εργοτέλης επικράτησε με 61-46 στον αγώνα.