Ο Τάκης Μπαλτάκος ως πρόεδρος, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης ως Εκτελεστικός Διευθυντής και ο Δημήτρης Δαβάκης ως Integrity Officer ήταν αυτοί που εκπροσώπησαν την ΕΠΟ στο «Συνέδριο Αθλητικής Ακεραιότητας», με τον πρώτο να τονίζει στην ομιλία του ότι η χειραγώγηση αποτελεσμάτων είναι καρκίνωμα για το ποδόσφαιρο και όλοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το αντιμετωπίσουν.

Το συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα από την UEFA και συνδιοργανωτές την Ιντερπόλ, τη ΔΟΕ και την ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της τελευταίας να τονίζει ότι είναι απαραίτητο να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της χειραγώγησης αποτελεσμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «καρκίνωμα».

«Η χειραγώγηση του αποτελέσματος είναι ένα καρκίνωμα για το ποδόσφαιρο. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ακεραιότητα των αγώνων. Η καχυποψία αυξάνεται και οι φίλαθλοι πλέον δεν πιστεύουν τίποτα από αυτά που βλέπουν», είπε αρχικά ο Μπαλτάκος και συνέχισε.

«Είναι απαραίτητο τώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλες οι ομοσπονδίες, με την βοήθεια της UEFA και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να περιορίσουμε το φαινόμενο όσο περισσότερο γίνεται. Όμως όλα όσα κάνουμε εδώ, πρέπει να φτάνουν σε ένα αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι η επιβολή ποινής».