Σε ένα από τα ζητήματα που στάθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος της αναμέτρησης των Μιλγουόκι Μπακς με τους Μπόστον Σέλτικς, όπου η ομάδα του έχασε με 119-116 για το πρωτάθλημα του NBA, τα ξημερώματα της Πέμπτης (23/11) ήταν και η Εθνική Ελλάδας.

Μάλιστα, ο «Greek Freak» εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να λάβει μέρος στην αποστολή της «γαλανόλευκης», αν αυτή προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2024. Ο 28χρονος Έλληνας φόργουορντ απουσίασε λόγω τραυματισμού από το πρόσφατο Μουντομπάσκετ, αν κι έφτασε στα όρια του για να μπορέσει να παίξει φορώντας το εθνόσημο. Ωστόσο, η εγχείρηση που υποβλήθηκε στο αριστερό του γόνατο τελικά δεν του επέτρεψε να δώσει το παρών στη διοργάνωση.

«Αυτήν τη στιγμή θέλω να πάω να δω τα παιδιά μου, μετά να παίξω με τους Γουίζαρντς, μετά να είμαστε η καλύτερη ομάδα στο NBA και μετά να προκριθούμε, γιατί πρέπει να προκριθούμε. Αν καταφέρουμε να είμαστε στο Παρίσι, θα είμαι ενθουσιασμένος να βρεθώ εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα θα διεκδικήσει την θέση της στην Ολυμπιάδα του 2024 μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, στο οποίο αναμένεται να αγωνιστεί ως διοργανώτρια, καθώς απομένει η οριστικοποίησή του με επίσημο τρόπο στις 27 Νοεμβρίου.