Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσιάζεται αποφασισμένη να καταβάλλει το χρηματικό ποσό που είναι απαραίτητο προκειμένου να διοργανώσει στην Ελλάδα ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά του μπάσκετ και να δώσει στην Εθνική ομάδα τις καλύτερες δυνατές πιθανότητες για να πάρει το εισιτήριο για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ήδη έχει καταθέσει αίτημα στη FIBA για να φέρει το τουρνουά στη χώρα.

Το νεότερο στην υπόθεση έρχεται με δημοσίευμα από την ιστοσελίδα basketnews, που αναφέρει πως η Ελλάδα είναι μεταξύ των φαβορί για να πάρουν το ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά τουρνουά κι αν αυτό δεν συμβεί θα αποτελέσει έκπληξη.

Η Ισπανία, η Λετονία, η Ελλάδα και το Πουέρτο Ρίκο λογίζονται ως τα μεγάλα φαβορί για να αναλάβουν τη φιλοξενία των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά που θα δώσουν τα τελευταία τέσσερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Μέσα στις επόμενες ημέρες υπολογίζονται θα γίνουν γνωστές οι τέσσερις οικοδέσποινες των προολυμπιακών τουρνουά.

Τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς από τη «ζώνη» της Αμερικής, η Αυστραλία από τη «ζώνη» της Ωκεανίας, η Ιαπωνία από τη «ζώνη» της Ασίας και το Νότιο Σουδάν από τη «ζώνη» της Αφρικής.

Η Εθνική Ελλάδας μετά τη συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ όπου εξαιτίας των απουσιών που είχε δεν κατάφερε να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει ανοίξει ένα νέο κύκλο με την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη στη θέση του Δημήτρη Ιτούδη.