Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα του τραυματισμού του 19χρονου μέσου της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, ο οποίος αντικαταστάθηκε το βράδυ της Κυριακής με δάκρυα στα μάτια και με εμφανείς χειρονομίες πόνου, στον αγώνα Ισπανία-Γεωργία. (3-1) στη Βαγιαδολίδ.

Η Μπαρτσελόνα ανέφερε ότι υπέστη «ολική ρήξη του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο δεξί γόνατό του και τραυματισμό που σχετίζεται με τον έξω μηνίσκο. Τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση»

Χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές μέσα από τον καταλανικό σύλλογο, ο Γκάβι δεν αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση πριν από οκτώ ή εννιά μήνες. Έτσι, ο Ισπανός μέσος δεν θα είναι διαθέσιμος για το υπόλοιπο της τρέχουσας σεζόν, θα χάσει το EURO 2024 της Γερμανίας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ θα απουσιάσει και από το πρώτο σκέλος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Από τότε που ο Γκάβι έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 17 ετών, στις 29 Αυγούστου 2021 εναντίον της Χετάφε, ο μέσος έχει παίξει 111 παιχνίδια, 89 ως βασικός, στα οποία έχει σκοράρει 7 γκολ και έχει δώσει 12 ασίστ. Έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ και το πρωτάθλημα (2022-23), αλλά και το βραβείο «Golden Boy» 2022.

Ενοχλημένη η Μπαρτελόνα

Στην Μπαρτσελόνα, τώρα, «βράζουν» με τον προπονητή Λουίς δε λα Φουέντε και τον τρόπο που διαχειρίζεται τους παίκτες του συλλόγου. Εκτιμούν πως θα έπρεπε να έχει λάβει τα μηνύματα και σ’ ένα ανούσιο ματς να αφήσει τον Γκάβι εκτός ομάδας αφού ο παίκτης προερχόταν από συνεχόμενους αγώνες με το σύλλογό του και την Εθνική Ισπανίας.

Παράλληλα, δεν τους αρέσει καθόλου το γεγονός πως εδώ και μήνες ταλαιπωρεί ενίοτε αναίτια τους παίκτες της ομάδας όταν αναφέρουν πως έχουν τραυματισμούς και δεν μπορούν να αγωνιστούν. Τους υποχρεώνει να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις κι έπειτα εκείνος αποφασίζει αν θα τους κρατήσει ή όχι.

Επιπλέον, η Μπαρτσελόνα αναμένεται να βγει στην αγορά και να επιχειρήσει να αποκτήσει αντικαταστάτη του Γκάβι, αν και τα οικονομικά δεδομένα της παραμένουν σε κακή κατάσταση και δεν έχει μεγάλο περιθώριο κινήσεων.