Τα γενέθλια ενός μέλους των Supporters, ενός κλαμπ οργανωμένων οπαδών της Μπέτις, είχε ως αποτέλεσμα τελικά να γίνουν επεισόδια και να υπάρχουν τραυματισμοί και συλλήψεις μετά τη συμμετοχή και των ultras της Μπαρτσελόνα, της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, στα γενέθλια ενός μέλους των Supporters, οι οποίοι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Μπέτις, είχαν προσκληθεί και οργανωμένοι οπαδοί άλλων ομάδων και συγκεκριμένα μέλη των Boixos Nois της Μπαρτσελόνα και των Frente Atletico της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Όλα αυτά, όμως, έγιναν γνωστά και στους οργανωμένους οπαδούς της Σεβίλλης, της μισητής συμπολίτισσας της Μπέτις, με αποτέλεσμα να βρεθούν και αυτοί στον ίδιο χώρο. Και από τη στιγμή που συνέβη αυτό, δεν άργησαν να ξεκινήσουν τα επεισόδια, τα οποία, όπως αναφέρει η ισπανική αστυνομία, έγιναν λόγω των ιδεολογικών διαφορών των εμπλεκόμενων πλευρών, αφού υπήρχαν τόσο νεοναζί όσο και αντιφασίστες.

Όπως και να έχει, η… μάχη που ακολούθησε είχε ως συνέπεια να υπάρξουν τρεις συλλήψεις και παράλληλα τραυματισμοί, με έναν 50χρονο οπαδό της Σεβίλλης να μεταφέρεται σε νοσοκομείο της πόλης.