Οι ακτιβιστές συνηθίζουν να εισβάλουν σε αγωνιστικούς χώρους για να στείλουν τα μηνύματά τους χωρίς να τους ενοχλεί κανείς αλλά στο Παγκόσμιο κύπελλο αλπικού σκι που γίνεται στην Αυστρία τα πράγματα εξελίχθηκαν λίγο διαφορετικά αφού ο Χένρικ Κριστόφερσεν εκνευρίστηκε τόσο ώστε να τους επιτεθεί και στη συνέχεια να τους πετάξει και χιονόμπαλες, πετυχαίνοντας μάλιστα έναν εξ αυτών.

Οι ακτιβιστές μπήκαν στην πίστα και πετούσαν μπογιά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη οι προσπάθειες αθλητών, άρα ήταν αυξημένος ο κίνδυνος τραυματισμού. Γεγονός που έκανε έξαλλο τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κριστόφερσεν, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους και χρειάστηκε η παρέμβαση… αρκετών ατόμων για να μην ορμήξει.

Ο Νορβηγός σκιέρ μάλιστα, ο οποίος βρέθηκε στην 7η θέση λόγω της εισβολής των ακτιβιστών, δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα και στη συνέχεια, μαζί με ακόμη έναν αθλητή, άρχισε να τους πετάει χιονόμπαλες, πετυχαίνοντας μάλιστα έναν εξ αυτών.

«Είναι εξοργιστικό. Πες ό,τι πιστεύεις, πήγαινε ψήφισε και προσπάθησε να αλλάξεις από εκεί τα πράγματα. Μην καταστρέφεις άλλους. Είναι αηδιαστικό. Η σημερινή κατάσταση φέρνει διαφορετικές απόψεις, αλλά αν νιώθω ότι με αδικούν, θα αντιδράσω. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κλίμα είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Το να διακόψεις όμως ένα event, δεν είναι ο τρόπος, ούτε ο χρόνος και το μέρος. Τουλάχιστον τέσσερις αθλητές είδαν τον αγώνα τους να καταστρέφεται», είπε στη συνέχεια στις δηλώσεις του.