Η Premier League ανακοίνωσε ότι η Έβερτον τιμωρείται με αφαίρεση 10 βαθμών για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play μετά την έρευνα που έγινε τους τελευταίους μήνες και σειρά παίρνουν οι υποθέσεις της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, οι οποίες απειλούνται ακόμη και με υποβιβασμό πλέον.

Στο αγγλικό πρωτάθλημα, είναι η αλήθεια, δεν συνηθίζουν να τιμωρούν με αφαιρέσεις βαθμών τις ομάδες και ειδικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει συμβεί κάτι πραγματικά πολύ σοβαρό και το -10 που ανακοινώθηκε για την Έβερτον, η οποία θα κάνει έφεση, ερμηνεύεται από τον Τύπο της χώρας ως μήνυμα πώς τα πράγματα σοβαρεύουν, αγριεύουν πολύ. Και αυτό μάλλον δεν είναι καθόλου καλό για τις Σίτι και Τσέλσι…

Η ομάδα του Μάντσεστερ είναι, άλλωστε, στο στόχαστρο μετά την έρευνα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο χειμώνα, με την Premier League να ανακοινώνει ότι η Σίτι κατηγορείται για… 115 οικονομικές παραβάσεις από το 2009 ως το 2018. Και 115 οικονομικές παραβάσεις, όπως κι αν το δεις, είναι πολλές. Πάρα πολλές και… ακόμη περισσότερες.

Οι Λονδρέζοι, από την άλλη πλευρά, έχουν έρθει σε δύσκολη θέση τις τελευταίες μέρες έπειτα από όσα αποκαλύφθηκαν για τις πληρωμές που έκανε μέσω offshore εταιρειών ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς σε μάνατζερ παικτών και μεσάζοντες, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play και γενικά των κανονισμών Fair Play που έχει θέσει η Λίγκα.

Έτσι, όπως αναφέρει ο αγγλικός Τύπος, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα πλέον για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, οι οποίες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Και αυτό μοιάζει να είναι το καλό σενάριο, γιατί το χειρότερο, υπογραμμίζουν οι Άγγλοι, είναι ο υποβιβασμός.