Η FIFA ανακοίνωσε την 1η Νοεμβρίου ότι το Μουντιάλ 2034 θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία και δύο μέρες μετά ο πετρελαϊκός κολοσσός της χώρας «Aramco» κλείνει συμφωνία για να γίνει ο πιο ακριβός χορηγός της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Τζάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA, ήταν εξαρχής πολύ θετικός στο να ανατεθεί στη Σαουδική Αραβία η διοργάνωση του Μουντιάλ 2034 και τελικά αυτό έγινε. Χαρούμενοι, επομένως, οι Άραβες, χαρούμενοι όμως -και μάλιστα πολύ- και οι άνθρωποι της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο λόγος είναι η νέα χορηγική συμφωνία που θα κλείσει.

Όπως αποκάλυψαν οι Times, η απόφαση της FIFA να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβίας δίνοντάς της το Μουντιάλ θα βάλει… αμέτρητα λεφτά στο ταμείο της, αφού υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις με την «Aramco» για χορηγική συμφωνία που θα έχει διάρκεια ως το 2024, με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να εισπράττει ετησίως τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια.

Η συμφωνία, προσθέτουν οι Times, δεν είναι ακόμη οριστική αλλά οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες συζητήσεις και θέλουν να συνεργαστούν, οπότε όλα δείχνουν ότι οι Σαουδάραβες θα είναι ο πιο δυνατός, πιο ακριβός χορηγός της FIFA από εδώ και πέρα.