Τα στοιχεία που προέκυψαν μέσω της έρευνας με την ονομασία «Cyprus Confidential» -και τα οποία αποκάλυψε ο Guardian- για τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και τις πληρωμές δεκάδων εκατ. ευρώ μέσω offshor εταιριών σε μάνατζερ παικτών και μεσάζοντες την εποχή που ήταν πρόεδρος της Τσέλσι, μπορεί να οδηγήσουν και σε αφαίρεση βαθμών από την ομάδα.

Τα όσα ήρθαν στο προσκήνιο μέσω της έρευνας είναι σαφές ότι ενδιαφέρουν και μάλιστα πολύ την Premier League αφού ο τρόπος με τον οποίο έκανε προσωπικά αυτές τις πληρωμές ο Αμπράμοβιτς μπορεί να θεωρηθούν παραβάσεις των αυστηρών κανόνων του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Τσέλσι θα μπορούσε μέσω αυτών των πληρωμών να έχει παρακάμψει τους κανόνες του Financial Fair Play αλλά και αυτών της κερδοφορίας και της βιωσιμότητας, πράγμα που θα σημαίνει ότι θα είναι σίγουρη η τιμωρία από την πλευρά της Premier League.

Από εκεί και πέρα, μένει να φανεί ποια θα είναι αυτή η τιμωρία, το πρόστιμο δηλαδή, το οποίο θα είναι βαρύ, ή η αφαίρεση βαθμών. Γεγονός που δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται στο κλαμπ, με τη νυν ιδιοκτησία να μην έχει ακόμη πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, οπότε δεν μπορεί να αποφασιστεί ακόμη το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα με στόχο την υπεράσπιση του συλλόγου.