Η δράση στη Euroleague δεν σταματά με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται απόψε (16/11, 21:15, Novasports 4) τον Ερυθρό Αστέρα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» αναζητώντας μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση μετά την επικράτηση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (14/11) με 79-74 στο Βελιγράδι.

Στο δεύτερο σκέλος αυτής της «διαβολοβδομάδας» του θεσμού, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν θα έχει στη διάθεσή του πέραν των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Σακίλ ΜακΚίσικ, τον Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος, ο οποίος θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Ο Έλληνας τεχνικός ζήτησε ευχέλαιο μετά τους τόσους τραυματισμούς.

«Το είπα πως έπρεπε να γίνει ευχέλαιο στην αρχή της χρονιάς και δεν το κάναμε. Θα πρέπει να το κάνουμε τώρα εσπευσμένα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα φοβερό παπά και δεν κάναμε τραυματισμό όλη τη χρονιά. Γι’ αυτό ήμασταν και επιτυχημένοι. Φέτος δεν έγινε, δεν ξέρω για ποιον λόγο και είμαστε όλοι τραυματίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τους τραυματισμούς του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων, τόνισε επίσης: «Έτσι όπως είναι τα παιχνίδια είναι για όλες τις ομάδες ματς επιβίωσης. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θεωρώ ότι είναι η Euroleague των τραυματισμών. Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε χθες παίκτες. Δεν λέω ότι γίνεται εξαιτίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά γενικά είναι τόσο σκληρή διοργάνωση, με τόσες συνεχόμενες και απαιτητικές βραδιές, που βλέπετε ότι οι παίκτες πέφτουν ο ένας μετά τον άλλο κάτω. Εμείς το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ».

Να υπερασπιστεί την έδρα του

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-4 στη Euroleague ως τώρα και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η πίεση για να αποδώσει σε υψηλό επίπεδο και να προσθέσει νίκες στον… λογαριασμό του δεν σταματά. Έτσι, θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί την έδρα του, όπου στο τελευταίο ματς του εκεί μέσα ηττήθηκε με 75-74 από την Μπασκόνια.

Απέναντί του θα βρει μια ομάδα που προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη με 87-56 επί της Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι, παρόλο που κι εκείνη έχει τραυματίες. Ο προπονητής της Γιάννης Σφαιρόπουλος δείχνει να τη βάζει στο σωστό μονοπάτι, λίγο καιρό αφότου ανέβαλε την τεχνική ηγεσία στη θέση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

«Το ματς είναι δύσκολο. Φάνηκε και από το πώς έπαιξε ο Ερυθρός Αστέρας χθες. Έχει αλλάξει προπονητή. Έχει πάει ο Γιάννης και έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο που θέλουν να παίζουν, με μεγαλύτερη ένταση στην άμυνα. Σίγουρα δείχνει ότι έχουν καλή ψυχολογία. Μετά τις δυο πρώτες ήττες με την Παρτιζάν, έχασαν πολύ δύσκολα στη Βαρκελώνη και κέρδισαν εύκολα τη Φενέρ. Αλλά και η Φενέρ απουσίες. Θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή, αυτό που μετράει είναι οι νίκες, ανεξάρτητα με το ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει», πρόσθεσε ο Μπαρτζώκας.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Euroleague:

  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενερμπαχτσέ (16/11)
  • Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας (16/11)
  • Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές (16/11)
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό (16/11)
  • Ζαλγκίρις Κάουνας – Μπάγερν Μονάχου (17/11)
  • Βιλερμπάν – Μπασκόνια (17/11)
  • Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια (17/11)
  • Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (17/11)
  • Παρτιζάν – Άλμπα Βερολίνου (17/11)

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 7-0
  2. Βίρτους Μπολόνια 6-2
  3. Μπαρτσελόνα 6-2
  4. Φενέρμπαχτσε 5-3
  5. Βαλένθια 5-3
  6. Μονακό 5-3
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-3
  8. Ολυμπιακός 4-4
  9. Αναντολού Εφές 4-4
  10. Μπασκόνια 4-4
  11. Παναθηναϊκός 4-4
  12. Παρτιζάν 3-5
  13. Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5
  14. Ερυθρός Αστέρας 3-5
  15. Μπάγερν Μονάχου 3-5
  16. Αρμάνι Μιλάνο 2-6
  17. Βιλερμπάν 2-6
  18. Άλμπα Βερολίνου 1-7