Ο Λιονέλ Μέσι μετράει 821 γκολ στην τεράστια καριέρα του. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έχει σκοράρει σε τελικούς Champions League και σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά ένα από αυτά ξεχωρίζει περισσότερο και ενδεχομένως να δίνει και μια εξήγηση γιατί στο δέρμα του υπάρχει το σήμα της Μπαρτσελόνα.

Διότι ως «μπλαουγκράνα» μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες ήταν να διαλύει τις καρδιές της Ρεάλ Μαδρίτης. Το έκανε πάμπολλες φορές, ίσως, όμως, καμία σημαντικότερη από εκείνον τον πρώτο ημιτελικό του Champions League το 2011 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όταν η Μπάρτσα νίκησε με 2-0 κι έπειτα έφτασε ως την κατάκτηση του τίτλου.

Ήταν το ματς της αποβολής του Πέπε για το μαρκάρισμα στον Ντάνι Άλβες. Ήταν το ματς που πήρε την μπάλα από τον Σέρχιο Μπουσκέτς, ντρίμπλαρε τη μισή Ρεάλ Μαδρίτης και σκόραρε.

«Πάντα λέω ότι τα ξεχωριστά γκολ είναι αυτά που έχεις πετύχει στον τελικό του Champions League, αυτά που σημείωσες στον τελικό του Μουντιάλ. Δεν ξέρω, αλλά το γκολ που πάντα θυμάμαι είναι αυτό απέναντι στη Ρεάλ, όταν τη νικήσαμε 2-0 στο “Μπερναμπέου” στα ημιτελικά του Champions League. Νομίζω ότι το πιο αξιομνημόνευτα γκολ είναι πάντα τα πιο σημαντικά, αλλά για την ώρα θα μείνω σε ένα από αυτά».