Ο πατέρας ενός 7χρονου αγοριού κατήγγειλε στην La Liga, τον συνεταιρισμό που είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων των δύο επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών στην Ισπανία, πως το παιδί του έπεσε θύμα επίθεσης το περασμένο Σάββατο (28/10) στο «clasico» Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης στο Μοντζουΐκ, όπου η «βασίλισσα» επικράτησε με 2-1.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Mundo» (σ.σ. η συγκεκριμένη έκδοση είναι φίλα προσκείμενη στη Ρεάλ Μαδρίτης και στο Λαϊκό Κόμμα και πολέμια της νυν διοίκησης της Μπαρτσελόνα και ανοικτά κατά του προέδρου της Τζουάν Λαπόρτα και για πολιτικούς λόγους μιας και αυτός είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας), ο Χάιμε Φερνάντεθ και ο 7χρονος γιος του, ο οποίος έχει αυτισμό, ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη στην προσπάθειά τους να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση. Ωστόσο, δεν βρήκαν εισιτήριο και δεν μπήκαν στο γήπεδο. Ο μικρός φορούσε κασκόλ της Ρεάλ Μαδρίτης και όταν έγινε αντιληπτός από περίπου 20-30 οπαδούς της Μπαρτσελόνα όπως υποστηρίζει ο πατέρας του, τον πλησίασαν και άρχισαν του επιτίθενται φραστικά.

«Μας πλησίασαν, μας περικύκλωσαν και άρχισαν να βρίζουν και να προσβάλουν το παιδί. Τον έλεγαν πουτ…ς γιο και του ζητούσαν να βγάλει το κασκόλ για να μην το κάψουν. Η γυναίκα μου προσπαθούσε να τους πει ότι το παιδί έχει αυτισμό και δεν πρέπει να το ταράξουν περισσότερο και τότε ένας από αυτούς έβγαλε μια κροτίδα και την πέταξε στα πόδια του γιου μου. Το παιδί ταράχτηκε πάρα πολύ, τον πήραμε μαζί με τον τρίχρονο αδερφό του και αρχίσαμε να τρέχουμε», είπε ο πατέρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, ανέφερε η ίδια πηγή, ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση της υγείας του μικρού της φίλου και επικοινώνησε με την οικογένεια για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, αλλά και πώς το αντιμετωπίζει ο 7χρονος και οι γονείς του.