Ο Τζον Φαν Σιπ, αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω την τελευταία στιγμή, θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ που είναι στην τελευταία θέση της Eredivisie μετά την 5άρα από την Αϊντχόφεν και θέλει για βοηθό του τον Μιχάλη Βαλκάνη, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στην Εθνική Ελλάδας.

Η ομάδα του Άμστερνταμ, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, διανύει τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της παρουσιάζοντας σημάδια διάλυσης σε όλα τα επίπεδα και η τελευταία θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά τη συντριβή με 5-2 από την Αϊντχόφεν τα λέει όλα.

Είναι απαραίτητο, επομένως, να αλλάξει κάτι άμεσα και αυτός που θα κληθεί να σώσει την κατάσταση είναι ο Φαν Σιπ, ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε επιβεβαιώσει ότι είναι σε συζητήσεις με τη διοίκηση του κλαμπ. Συζητήσεις που οδήγησαν σε συμφωνία, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί τα προσεχή 24ωρα.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, επομένως, θα αναλάβει τον Άγιαξ μέχρι το τέλος της σεζόν και όπως αναφέρουν τα ολλανδικά ΜΜΕ έχει ζητήσει από τη διοίκηση να κάνει ό,τι πρέπει ώστε να αποδεσμευθεί από τη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Μιχάλης Βαλκάνης και να είναι ο βοηθός του.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί τόσο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο και σε Μέλμπουρν Σίτι και Τσβόλε, με τον Φαν Σιπ να τον θέλει δίπλα του και στην πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του.