Η ΑΕΚ πήγε στη Γαλλία με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα τη διατηρούσε στην κορυφή του ομίλου της στο Europa League αλλά τελικά η Μαρσέιγ την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα με 3-1, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ματίας Αλμέιδα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Στάνκοβιτς και είδε τον διαιτητή να καταλογίζει δύο πέναλτι -πέντε συνολικά σε τρία παιχνίδια- εις βάρος της.

Οι Μασσαλοί συνηθίζουν να μπαίνουν πολύ δυνατά στα εντός έδρας παιχνίδια τους και δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το έκαναν και τώρα, έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία και μάλιστα μεγάλη στο 5′, όταν από λάθος στην άμυνα ο Εντιαγέ βγήκε σε θέση για γκολ αλλά ο Στάνκοβιτς είπε «όχι». Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο πρέσαρε παντού και είχε τον έλεγχο, πλησιάζοντας στο γκολ και στο 20′ με τον Χαρίτ που έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά αλλά τελικά σταμάτησε στον Στάνκοβιτς.

Τρία λεπτά μετά ο τερματοφύλακας της Ένωσης χρειάστηκε να επέμβει και στο σουτ του Εντιαγέ εντός περιοχής κρατώντας το 0-0 αλλά όχι για πολύ… Στο 27′ ο Κλος βρήκε τον Βιτίνια μέσα στην περιοχή και αυτός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με τους Κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται για φάουλ στον Βίντα και τον διαιτητή να βλέπει τη φάση στο VAR και να αποφασίζει… 1-0.

Ο δικέφαλος αετός, επομένως, βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο 44′ έκανε και αναγκαστική αλλαγή, με τον Μοχαμάντι να μπαίνει στη θέση του τραυματία Χατζισαφί, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Τσούμπερ στο 45’+2′ που ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Η Ένωση θα έπρεπε να βελτιωθεί στην επανάληψη για να αυξήσει τις πιθανότητες της για θετικό αποτέλεσμα και το ξεκίνημα ήταν όντως ενθαρρυντικό: Γύρισμα του Μάνταλου στο 53′, ντρίμπλα έστω και… κατά λάθος από τον Πινέδα και ψύχραιμο τελείωμα από κοντά για το 1-1. Ήταν η στιγμή που οι Κιτρινόμαυροι έπρεπε να παγώσουν για λίγα λεπτά το παιχνίδι αλλά τελικά ακολούθησε η… καταστροφή.

Στο 55′ ο Στάνκοβιτς έκανε πολύ μεγάλο λάθος και ανέτρεψε αμέσως μετά τον Βιτίνια, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα… Έτσι, στο 60′, τελικά, ο Αρίτ εκτέλεσε και έγραψε το 2-1, με τη Μαρσέιγ να έχει ξανά το προβάδισμα και την ΑΕΚ να είναι με 10 παίκτες πλέον.

Άσχημα, δηλαδή, τα πράγματα και έγιναν χειρότερα στο 69′, όταν ο διαιτητής έδωσε ξανά πέναλτι, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Λόντι, με τον Βερετού να εκτελεί και να κάνει το 3-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος και αυτό ήταν… θετικό για την Ένωση, αφού πιο πιθανό ήταν από εκεί και πέρα το 4-1 παρά το 3-2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγωνιστικές)
Μαρσέιγ 5
ΑΕΚ 4
Μπράιτον 4
Άγιαξ 2

Μαρσέιγ: Μπλάνκο, Κλος (88′ Μεϊτέ), Μπεμπά, Μπαλέρντι, Λόντι, Αρίτ (74′ Ομπανεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερετού (88′ Ναντίρ), Βιτίνια (74′ Σαρ), Εντιαγέ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (44′ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75′ Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Μάνταλος (59′ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75′ Ελίασον), Πινέδα, Τσούμπερ.