Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και η Μπέτις ήρθαν σε συμφωνία επί του οικονομικού και μέσα στις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η προσθήκη του Έλληνα διεθνούς αμυντικού στο ρόστερ του ισπανικού συλλόγου.

Την αποκάλυψη έκανε η τοπική πολιτική εφημερίδα «ABC» της Σεβίλλης, που σημειώνει πως οι δύο πλευρές ήρθαν σε νέες επαφές τις τελευταίες ώρες και οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν πολύ, ιδίως αφότου ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έριξε το κασέ του. Να σημειώσουμε πως ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός είναι ελεύθερος εδώ και μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό κι ως εκ τούτου μπορεί να υπογράψει με οποιαδήποτε ομάδα παρόλο που έχουν κλείσει τα «παράθυρα» των μεταγραφών σε όλες τις μεγάλες λίγκες.

«Η Μπέτις ενεργοποίησε και πάλι τις συζητήσεις με τον Παπασταθόπουλο», αναφέρει το ρεπορτάζ και παρουσιάζει την ανάγκη του κλαμπ να καλύψει το κενό του σοβαρά τραυματία κεντρικού αμυντικού Μαρκ Μπάρτρα ως τη βασική αιτία πίσω από την επαναδιαπραγμάτευση με τον «Sokratis» και την πιθανή έναρξη της νέας περιπέτειάς του στην La Liga. Έχοντας ήδη παίξει σε Serie A, Βundesliga και Premier League, το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το μόνο που του λείπει για να μπορεί να περηφανεύεται πως αγωνίστηκε και στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Παπασταθόπουλος, αναφέρει η ίδια πηγή περίμενε προτάσεις, οι οποίες, όμως, δεν έγιναν ποτέ απτές και σημειώνει πως ενδιαφέρθηκαν για εκείνον ομάδες από τη Σαουδική Αραβία. Επιπλέον, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, η Μπάγερν Μονάχου τον είχε στην λίστα της και ο Παπασταθόπουλος μοιάζει να περίμενε κάτι από εκεί που, ωστόσο, δεν φαίνεται να έφτασε στα χέρια του ποτέ.

Επίσης σημειώνεται πως ο προπονητής Μανουέλ Πελεγκρίνι κι ο τεχνικός διευθυντής Ραμόν Πλάνες εκτιμούν πολύ τον Παπασταθόπουλο, που βρισκόταν πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κλαμπ ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές. Επιπλέον, έλαβαν υπόψη τους και τα πολύ καλά λόγια που φέρεται να είπε για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ο άλλοτε συμπαίκτης του στην Άρσεναλ και δεξιός μπακ της Μπέτις, Έκτορ Μπεγερίν.