Η γαλλική αθλητική εφημερίδα «L’ Equipe» αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον δικαστικό έλεγχο που υφίσταται ο Γάλλος διεθνής επιθετικός της Μονακό, Γουϊσάμ Μπεν Γεντέρ, ο οποίος κατηγορείται -μαζί με τον αδελφό του- από τις 11 Αυγούστου για βιασμό, απόπειρα βιασμού και σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της 10ης Ιουλίου μετά την φιλική αναμέτρηση των Μονεγάσκων με την βελγική, Σεντ Ζιλουάζ που έληξε χωρίς νικητή (1-1) και τις κατηγορίες που ακολούθησαν, η γαλλική Δικαιοσύνη ερευνά ακόμη τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η «L’ Equipe», σημειώνει ότι ο αρχηγός της Μονακό αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του και επισημαίνει παράλληλα ότι σύντομα προγραμματίζονται ακροάσεις και αντιπαραθέσεις με τα φερόμενα θύματα.

Οι πληροφορίες προσθέτουν ότι ο Γάλλος διεθνής (19 συμμετοχές, 3 γκολ), τελεί υπό ψυχολογική παρακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απαιτείται να εμφανίζεται τακτικά στο αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύεται κάθε επαφή με τις δύο νεαρές γυναίκες καθώς και με τον αδελφό του.

Επιπλέον, είναι υποχρεωμένος να διαμένει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του, με απαγόρευση αποχώρησης μεταξύ ορισμένων ωρών και με εξαίρεση τις ημέρες των αγώνων. Ο σύλλογος και το περιβάλλον του παίκτη, ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή.