Αναχωρεί για το Μιλάνο ο Ολυμπιακός, στις 17:30 το απόγευμα, ενόψει του πρώτου αγώνα που θα δώσει στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, απέναντι στην Αρμάνι, την Τρίτη (17/10, 21:45), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του δύο παίκτες που έλειψαν από την ομάδα του Πειραιά στους δύο τελευταίους αγώνες της, δηλαδή τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σίκμα. Οι φιναλίστ της Euroleague την περασμένη σεζόν θα επιστρέψουν στην Αθήνα μετά το ματς στο Μιλάνο και θα περιμένουν την Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, την οποία υποδέχονται την Πέμπτη (19/10), στις 21:15, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για την 4η αγωνιστική.

Η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού αυτή τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague, θα τιμήσει τον παλαίμαχο πλέον Λουίτζι Ντατόμε, στο περιθώριο της αναμέτρησης με την ομάδα του Πειραιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα επί μία τριετία (2020-23).

Οι Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Λουκ Σίκμα είχαν τραυματιστεί στις 8 Οκτωβρίου στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη, με τους δύο παίκτες να μην επιστρέφουν στο παρκέ. Αμφότεροι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στην Αθήνα, και τα νέα μόνο ευχάριστα δεν ήταν για τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο Λουκ Σίκμα… αποκόμισε αιμάτωμα στο γαστροκνήμιο αριστερά με το διάστημα αποθεραπείας του να ορίζεται στις δυο εβδομάδες, ενώ ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος υπέστη τότε μυϊκό σπασμό δικέφαλου αριστερά. Κι ενώ ο Σίκμα αναμένεται να… ντυθεί για να παίξει, η συμμετοχή του Ουίλιαμς-Γκος θα κριθεί λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ.

Μόνη απουσία ο ΜακΚίσικ

Με τον Μουσταφά Φαλ να έχει επιστρέψει (ξεπέρασε τη διάταση έσω πλαγίου δεξιού γονάτου), η μοναδική απουσία για τους «ερυθρόλευκους» είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναπτύξει οστικό οίδημα στην μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου ύστερα από την πτώση του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο ΜακΚίσικ αναμένεται να μείνει για ακόμη 2-3 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης.