Στην τελική ευθεία έχει μπει η προκριματική διαδικασία για το EURO 2024 με την οικοδέσποινα Γερμανία που θα φιλοξενήσει το τουρνουά από τις 14 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου να έχει αποκτήσει κιόλας έξι… καλεσμένες.

Συνολικά επτά ομάδες έχουν «σφραγίσει» την παρουσία τους στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού που θα διεξαχθεί σε Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντόρτμουντ, Γκελζενκίρχεν, Φρανκφούρτη, Αμβούργο Ντίσελντορφ, Κολωνία και Λειψία.

Η Γερμανία έχει περάσει ως διοργανώτρια χωρίς να δώσει προκριματικά. Αυτή θα είναι 14η συμμετοχή της στο θεσμό, τον οποίο έχει κατακτήσει τρεις φορές με τελευταία το 1996.

Την Παρασκευή (13/10) έκλεισαν εισιτήριο τρεις ομάδες: το Βέλγιο από τον 6ο όμιλο, η Γαλλία από το δεύτερο όμιλο, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, καθώς και η Πορτογαλία από το 10ο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για 7η φορά στην ιστορία τους, οι «μπλε» για 11η και στοχεύουν στην 3η κατάκτησή τους και πρώτη από το 2000, ενώ οι λουζιτανοί θα αγωνιστούν για 9η φορά, έχοντας πανηγυρίσει μια φορά με την κούπα το 2016.

Την Κυριακή (15/10) γιόρτασαν την πρόκρισή τους άλλες τρεις ομάδες. Η Ισπανία που ετοιμάζεται για τη 12η συμμετοχή της και ελπίζει να πάρει το τρόπαιο για 4η φορά και πρώτη από το 2012 και η Σκωτία που θα παίξει για 4η φορά. Αμφότερες πέρασαν από τον πρώτο όμιλο, όπου τους απομένει να… παλέψουν για την πρωτιά. Επιπλέον, προκρίθηκε και η Τουρκία από τον 4ο όμιλο και θα δώσει το παρών σε EURO για έκτη φορά στην ιστορία της.