Στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα απόψε (13/10, 21:15, Novasports 4) για τη δεύτερη αγωνιστική της regular season της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τη δεύτερη νίκη στο θεσμό μετά το 88-78 στην παράταση επί του Παναθηναϊκού μέσα στο «ΟΑΚΑ», ενώ και η Μπαρτσελόνα νίκησε στην πρεμιέρα (91-74 κόντρα στην Αναντολού Εφές στη Βαρκελώνη).

Η πρόκληση και οι απουσίες

Για τον Ολυμπιακό αυτό θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στην τρέχουσα σεζόν. Στα τέσσερα προηγούμενα – στα οποία νίκησε σε όλα – έπαιξε δύο φορές στη Ρόδο για το Super Cup Ελλάδας (84-64 το Περιστέρι, 75-51 τον Παναθηναϊκό) κι άλλη μια στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη (81-72) για την Basket League πέραν της προαναφερθείσας αναμέτρησης με τους «πράσινους» στο «ΟΑΚΑ».

Το ματς στο «ΣΕΦ» θα είναι sold out και ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ομάδα του να παίξει και πάλι μπροστά στον κόσμο της. Θα χρειαστεί την ώθησή του κιόλας.

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τους γκαρντ Νάιτζελ Γουίλιαμς – Γκος και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ εκτός είναι κι ο φόργουορντ Λουκ Σίκμα. Ο Μουσταφά Φαλ αναμένεται να παίξει, αλλά το επίπεδο της ετοιμότητάς του παραμένει ερωτηματικό. Τα βλέμματα στο Φάληρο, πάντως, θα είναι στραμμένα και στον Ίγκνας Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός, που ήταν η τελευταία μεταγραφή της ομάδας, προορίζεται για το ντεμπούτο του.

Παρά τις απουσίες, πάντως, ο Μπαρτζώκας περιμένει από την ομάδα του να παρουσιαστεί αξιόμαχη απέναντι σε μια πάντοτε δύσκολη αντίπαλο. Ελπίζει, βέβαια, να ανεβάσουν το επίπεδο της απόδοσής του όλοι οι παίκτες του.

«Ψάχνεται» η Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα, από τη μεριά της, έχει σκαμπανεβάσματα. Τα οποία λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενα, ασχέτως αν κι εκείνη κράτησε μεγάλο κομμάτι του κορμού της από την περασμένη σεζόν. Η αλλαγή στον πάγκο της και η πρόσληψη του Ρότζερ Γκριμάου στη θέση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σημαίνει πως έχει υιοθετήσει νέο στιλ παιχνιδιού και τώρα προσπαθεί να αναπτύξει την αγωνιστική της ταυτότητα.

Σε έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Τα δύο χαμένα ματς ήταν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης…

Ο Ολυμπιακός, να σημειώσουμε, την έχει νικήσει σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες φορές που την αντιμετώπισε και μεταξύ αυτών δύο συνεχόμενες εντός έδρας.

H ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Ρεάλ Μαδρίτης 2-0
  2. Ερυθρός Αστέρας 1-0
  3. Μπαρτσελόνα 1-0
  4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
  5. Βαλένθια 1-0
  6. Ζαλγκίρις Κάουνας 1-0
  7. Φενερμπαχτσέ 1-0
  8. Ολυμπιακός 1-0
  9. Μπάγερν Μονάχου 1-1
  10. Παναθηναϊκός 1-1
  11. Μπασκόνια 1-1
  12. Παρτιζάν Βελιγραδίου 1-1
  13. Αρμάνι Μιλάνο 0-1
  14. Βίρτους Μπολόνια 0-1
  15. Μονακό 0-1
  16. Άλμπα Βερολίνου 0-2
  17. Αναντολού Εφές 0-2
  18. Βιλερμπάν 0-2