Ο τρόπος λειτουργίας του Κιλιάν Μπαπέ σε επιχειρηματικό επίπεδο ίσως χρειαστεί να αλλάξει μετά την επιβολή των νέων κανονισμών της FIFA που επιβάλουν οι συναλλαγές μεταξύ ποδοσφαιριστών και συλλόγων να γίνονται μόνο με πιστοποιημένους ατζέντηδες.

Αυτό σημαίνει πως ο Γάλλος σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν ενδεχομένως να κληθεί να… απολύσει τη μητέρα του Φαϊζά Λαμαρί, καθώς εκείνη τα τελευταία χρόνια διαπραγματευόταν τα συμβόλαιά του. Η Λαμαρί, ως τώρα, δεν είναι παρούσα ανάμεσα στους χιλιάδες εγγεγραμμένους ατζέντηδες και χωρίς αυτή την άδεια δεν μπορεί να εκπροσωπήσει κανέναν ποδοσφαιριστή, να διαπραγματευτεί συμβόλαιο ή ακόμη και να εισπράξει προμήθεια.

Όπως εξηγεί η ισπανική ιστοσελίδα Marca, λόγω των ημερομηνιών, η Λαμαρί δεν έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτή την άδεια μέχρι τουλάχιστον τον ερχόμενο Μάιο, οπότε και θα υπάρξει νέα εξέταση.

Όσοι λειτουργούν παράνομα μπορούν να καταγγελθούν χάρη σε μια υπηρεσία της FIFA που επιτρέπει στους μάνατζερ παικτών να «κυνηγιούνται» ανώνυμα, εάν εκτιμάται ότι εργάζονται χωρίς αυτήν την άδεια.

Για την ώρα, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον νόμο. Από τη μία πλευρά, στη Γερμανία υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου του Ντόρτμουντ, σύμφωνα με την οποία καμία γερμανική ομάδα, ατζέντης ή Γερμανός ποδοσφαιριστής δεν υποχρεούται να συμμορφωθεί με ορισμένα άρθρα του κανονισμού για τους νέους πράκτορες, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου. Επιπλέον, στην Αγγλία υπάρχει ένα «lockdown» έως ότου η Δικαιοσύνη εκδώσει οριστική απόφαση για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά την Λαμαρί δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει δώσει εξετάσεις μέχρι στιγμής, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να εισπράξει πιθανή προμήθεια αν ο γιος της υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον εργοδότη του. Επομένως, για να διαπραγματευτεί μια πιθανή αποχώρηση σε άλλη ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης ή για να ανανεώσει με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μπαπέ θα πρέπει να βρει άλλον ατζέντη. Τους προηγούμενους μήνες, πάντως, η οικογένειά του δημιούργησε τη δική της εταιρία εκπροσώπησης παικτών. Ως εκ τούτου στη Γαλλία, εκτιμούν πως θα υπάρξουν εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.