Η Euroleague ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης της Αρμάνι Μιλάνο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ιταλία για τη δεύτερη αγωνιστική του θεσμού, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την προσεχή Πέμπτη (12/10). Ο λόγος είναι φυσικά η πολεμική σύρραξη που μαίνεται στο Ισραήλ από το πρωί του Σαββάτου (7/10) μετά την επίθεση της Χαμάς στη χώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Walla Sport, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε από τη Euroleague να αναβάλει το παιχνίδι της με τον ιταλικό σύλλογο. Αυτό γιατί μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας απαγόρευσε στις ομάδες να πετάξουν σε προορισμούς του εξωτερικού για λόγους ασφαλείας. Οπότε η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είχε άλλη επιλογή, ενώ δεν μπορούσε να περιμένει και κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Η αρχική σκέψη της διοίκησης της ομάδας ήταν να ταξιδέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο στο Μιλάνο και να προετοιμαστεί εκεί για το ματς κόντρα στο σύνολο του Έτορε Μεσίνα για την 2η αγωνιστική της Euroleague. Άλλωστε, όλες οι εγχώριες αθλητικές δραστηριότητες στο Ισραήλ έχουν «παγώσει» λόγω του πολέμου. Επιπλέον, οι περισσότερες ομάδες που δεν έχουν άμεσες διεθνείς υποχρεώσεις απομάκρυναν τους παίκτες τους από το Ισραήλ σε άλλες χώρες ακόμη και στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 20 Οκτωβρίου αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης. Βέβαια, με την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας να κλιμακώνεται τα πάντα βρίσκονται στον… αέρα τη δεδομένη στιγμή.

UEFA και Euroleague σε διαβουλεύσεις με τις ομοσπονδίες

UEFA και Euroleague βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τις αρμόδιες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες που επηρεάζονται από την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Σύμφωνα με ΜΜΕ σε Ιταλία και Γαλλία η UEFA θα αποφασίσει σύντομα για την τύχη του αγώνα Ισραήλ-Ελβετίας που είναι προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα, στις 12 Οκτωβρίου στο Τελ Αβίβ για την προκριματική φάση του Euro 2024.

Όπως γίνεται αντιληπτό μετά την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, καθιστά αδύνατη η διεξαγωγή του εκεί. Υπάρχει η σκέψη της αναβολής ή της μεταφοράς του σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα.

Η ελβετική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, εξέφρασε τη λύπη της για την κατάσταση που έχει προκύψει στο Ισραήλ και επιβεβαίωσε τις επαφές με την UEFA, την ομοσπονδιακή αστυνομία και την Πρεσβεία στη χώρα της Μέσης Ανατολής για να κατανοήσουν την κατάταξη. Η εθνική ομάδα της Ελβετίας ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Ισραήλ την Τρίτη.