Πολλά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24/9 στο ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή, εκτός του Παναθηναϊκού, της Παρτιζάν, της Αναντολού Εφές και της Μπάγερν Μονάχου. Την παράσταση, όμως, «έκλεψε» το ξαφνικό τηλεφώνημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ώρα που μιλούσε ο Κώστας Σλούκας.

Ο «Ζοτς» απουσίαζε αφού έπρεπε να παραστεί στα βαφτίσια της εγγονής του. Ο κ. Γιαννακόπουλος του ευχήθηκε από το τηλέφωνο με τον Κώστα Σλούκα να ρωτάει «εντάξει πρόεδρε;» και να συνεχίζεται η διαδικασία. Όπως άλλωστε τόνισε κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ακολούθως «η οικογένεια είναι πάνω απ όλα, εύχομαι τα καλύτερα για την εγγονή του».

Γιαννακόπουλος: «Κατάφερα τον Αταμάν να βάλει τα πράσινα»

Στο μεταξύ, για την επιθυμία που είχε κάθε χρόνο να φέρει στον πάγκο του Παναθηναϊκού τον Εργκίν Αταμάν, στόχος που επετεύχθη φέτος, μίλησε ο «ισχυρός άνδρας» της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν απόψε, εκτός του προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν και του αρχηγού των «πράσινων», Κώστα Σλούκα, οι προπονητές και οι αρχηγοί των υπολοίπων ομάδων που θα πάρουν μέρος στο τουρνουά

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες και τις διοικήσεις τους που αμέσως απάντησαν θετικά στην πρόσκληση μας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα τουρνουά στο ψηλότερο επίπεδο της Euroleague και πιστεύω πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ήταν ικανοποιημένος», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και συνέχισε: «Εκτός από ιδιοκτήτης και γιος είμαι και φίλαθλος και να είμαι εδώ ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους προπονητές και παίκτες προκαλεί και δέος. Τι να πω για την Εφές που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τόσους τίτλους.

Για τον Αταμάν τι να πω κάθε χρόνο ερχόταν εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα θα τον κάνω να βάλει τα πράσινα και τα κατάφερα. Για τον Ζέλικο τι να πω. Καταλαβαίνω πως η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Τον ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρόταση μας. Θέλω να ευχηθώ στην εγγονή του μια ζωή γεμάτη από ευτυχία. Στο μπάσκετ είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά και μετά θα πρέπει να γελάμε. Υγεία, αγάπη, αθλητικά πλαίσια και στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει».

Σε ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσει η σεζόν μεγάλες ομάδες να απαντούν θετικά σε ένα τέτοιο τουρνουά και να έρχονται εδώ για την πρόβα τζενεράλε, απάντησε: «Νομίζω πως υπάρχουν δύο απαντήσεις σε αυτό που ρωτήσατε. Μια εκτός γηπέδουμε βλέπουμε πως οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα, χρόνο και αγάπη αφήνουν μια παρακαταθήκη και τους θυμούνται όλοι. Εντός γηπέδου πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία λίγες μέρες πριν τις επίσημες διοργανώσεις να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους».

Όσο για το αν είναι αισιόδοξος για την εφετινή αγωνιστική περίοδο, είπε: «Τα υλικά πιστεύουμε πως είναι καλά. Ελπίζω πως θα πάμε καλά».

Αταμάν: «Ευκαιρία να δει ο κόσμος την ομάδα που “χτίζουμε”»

Από την πλευρά του, ο Εργκίν Αταμάν, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να δει για πρώτη φορά την ομάδα «που “χτίζουμε”».

«Είναι κάτι διαφορετικό για μένα, έχω διαφορετικά συναισθήματα καθώς τα προηγούμενα χρόνια ερχόμουν ως φιλοξενούμενος με σεβασμό πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και στην οικογένεια του. Για όσα είχε πετύχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Έφερε πολλούς μεγάλους παίκτες, προπονητές, που κατέκτησαν πολλά τρόπαια στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της μεγάλης ομάδας. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό τουρνουά για όλους τους φιλάθλους καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την ομάδα που “χτίζουμε” για πρώτη φορά και να δουν και τα μεγάλα αστέρια που θα παίξουν στην Euroleague. Να ευχηθώ σε όλους ένα καλό τουρνουά χωρίς τραυματισμούς και μετά απ’ αυτό όλες οι ομάδες να είναι έτοιμες για μια καλή σεζόν», είπε αρχικά ο «οικοδεσπότης» τεχνικός και συνέχισε απαντώντας στην ερώτηση για το πόσο σημαντικό είναι για τους προπονητές να βρίσκονται σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά, ενώ οι παίκτες δεν έχουν ενσωματωθεί καλά-καλά στις ομάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Την περασμένη εβδομάδα παίξαμε στη Ρόδο, ήταν το πρώτο ματς μετά την επιστροφή πέντε παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήμασταν αρκετά κακοί στην επίθεση.

Στο δεύτερο πήγαμε καλύτερα. Μετά από μια εβδομάδα που δουλέψαμε όλοι μαζί με μόνη εξαίρεση τον Βιλντόζα που είναι ακόμα τραυματίας και δεν θα παίξει στο τουρνουά μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική στο παιχνίδι μας και να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε νέα ομάδα αλλά ξέρουμε πως δεν έχουμε πολύ χρόνο».

Σλούκας: «Στο ΟΑΚΑ χειροκροτήθηκα ως παίκτης της Φενέρ, στο ΣΕΦ αποδοκιμάστηκα»

Ο αρχηγός των «πράσινων», Κώστας Σλούκας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι προσθήκες του Παναθηναϊκού θα δώσουν άλλο ενδιαφέρον στα εφετινά ματς με την πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά, τόσο για μένα όσο και για την ομάδα την οποία εκπροσώπω ως αρχηγός να παίρνουμε μέρος σε αυτό το τουρνουά. Είναι ένα πολύ μεγάλο τουρνουά, γίνεται προς τιμήν μιας μεγάλης προσωπικότητας τόσο στον Ελληνικό αθλητισμό όσο και γενικότερα στην Ευρώπη. Έχει προσφέρει πάρα πολλά ο κ. Γιαννακόπουλος.

Όσο για το τουρνουά, είναι ένα δύσκολο τουρνουά και το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας και θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο να βρεθεί δίπλα μας και γενικότερα είναι σημαντική η παρουσία του στη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Όπως είπα και πριν, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Τόσο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού όσο και στην Ευρώπη. Πέρα από ένας ιδιοκτήτης μιας ομάδας που αγαπούσε πολύ, έδινε ψυχή και σώμα για να πετύχει. Σαν αντίπαλος ο Παναθηναϊκός ήταν μια δύσκολη ομάδα. Υπήρχαν φορές που ο Παναθηναϊκός πήγαινε καλύτερα στην Ευρώπη, άλλες πήγαινε καλύτερα ο Ολυμπιακός.

Με τις προσθήκες που έκανε ο πρόεδρος και όλοι αυτοί που μαζευτήκαμε για να φέρουμε επιτυχίες στον Παναθηναϊκό θα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Η αλήθεια είναι πως ερχόμενος ως αντίπαλος εδώ στο τουρνουά ο κόσμος του Παναθηναϊκού με είχε χειροκροτήσει, ήταν ένα περίεργο συναίσθημα για μένα, καθώς γίνονται διαφορετικές προσεγγίσεις. Αποδοκιμάστηκα ως παίκτης της Φενέρ από τον κόσμο του Ολυμπιακού παρά ως παίκτης της Φενέρ στον Παναθηναϊκό. Έχω δεχτεί πολύ μεγάλη αγάπη ήδη από τον κόσμο του Παναθηναϊκό και τους περιμένω δίπλα μας όλη τη χρονιά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

  • 17.00: Αναντολού Εφές (Τουρκία)- Παρτιζάν (Σερβία)
  • 20.00: Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

  • 17.00: Μικρός Τελικός
  • 20.00: Τελικός
  • 22.00: Απονομές