Νέο πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ με το οποίο φέρεται να εντοπίζεται κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από γιατρούς απεστάλη από την εισαγγελία διαφθοράς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο προέκυψε ότι το ύψος της εκτιμώμενης ζημίας για το δημόσιο είναι περίπου 1,7 εκατ. ευρώ ενώ μεταξύ των γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι και ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Στο επίμαχο πόρισμα αναφέρεται ότι οι ελεγκτές φέρονται να  διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1.033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους πέντε.

Η επικεφαλής εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία  έχει βάλει στο «στόχαστρο» της και  άλλες φαρμακοβιομηχανίες εκτός από την Novartis, διαβίβασε την επίμαχη δικογραφία στην Βουλή ενώ παράλληλα προχωρά την ποινική  προκαταρκτική εξέταση με ερευνώμενα αδικήματα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την απάτη και την παθητική δωροδοκία.

Η απάντηση του συζύγου της Ελένης Ράικου για την υπόθεση με τις συνταγογραφήσεις

Για «υπόθεση φούσκα» κάνει λόγο ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης, σύζυγος της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου αναφερόμενος στην έρευνα που αφορά κατευθυνόμενη συνταγογράφηση και φέρεται να ελέγχεται.

«Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου» τονίζει ο γιατρός σε δήλωση του και στρέφει τα πυρά του στην σημερινή εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τονίζοντας: «Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία.

Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη».

Μάλιστα, ο κ. Καρνέσης αφήνει ανοικτό να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη καθώς στην δήλωση του επισημαίνει πως επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του.