Για τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία του συζύγου της, Γιώργου Καραϊβάζ, που δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι τους στον Άλιμο μίλησε η Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Όπως τόνισε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό», δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα να παλεύει ώστε να μην ξεχαστεί η δολοφονία του και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη. Θέλει, δε, να κατοχυρωθεί επίσημα η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ως έγκλημα κατά της δημοσιογραφικής του ιδιότητας.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή, δεν με αγγίζει το θέμα το ποιος το έκανε… Το γιατί το έκανε είμαι πεπεισμένη ότι το έκανε λόγω της ιδιότητας του Γιώργου, λόγω όσων έγραφε και όσων έλεγε. Οι Αρχές διετέλεσαν το έργο τους και τώρα οι άνθρωποι που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στα δικαστήρια και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν όντως φταίνε ή όχι», επεσήμανε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

«Το έγκλημα αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί επίσημα ως έγκλημα κατά της ιδιότητας του Γιώργου. Η ουσία είναι να αποδεχθεί το κράτος για ποιον λόγο τον σκότωσαν», πρόσθεσε η ίδια.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βιοπορίζεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο», είπε ακόμα η Στάθα Αλεξανδροπούλου για τους κατηγορούμενους της δολοφονίας του συζύγου της.

Για την τραγική απώλεια του συζύγου της είπε ότι «ο πόνος γίνεται μόνιμος μετά από ένα τέτοιο περιστατικό. Πολλές φορές νομίζω ότι δεν είμαι ποτέ χαρούμενη. Η έλλειψη ενός ανθρώπου, και ιδιαίτερα σαν τον Γιώργο, δεν αναπληρώνεται».