«Η κατηγορούμενη ήταν βεβαία ότι θα καταδικαστεί και εγώ ότι θα αθωωθεί» αποκάλυψε ο συνήγορός της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας λίγες ώρες μετά την πρωτόδικη καταδίκη της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, μιλώντας στο MEGA και το LIVE News.

Ο ποινικολόγος έκανε λόγο για «τεράστια δικαστική πλάνη και σκάνδαλο», ενώ κατηγόρησε τις ενόρκους πως «αντάλλασσαν μηνύματα στα κινητά τους», λέγοντας πως «δοκιμάστηκε ακραία ο θεσμός των ενόρκων» και πως επρόκειτο για «λάθος επιλογή».

«Όλες τις υποθέσεις τις παίρνω προσωπικά. Να αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει πουθενά. Η κατηγορουμένη ήταν βεβαία ότι θα καταδικαστεί σε αντίθεση με εμένα που ήμουν βέβαιος πως θα αθωωθεί.

Για εμένα είναι δυσάρεστη έκπληξη. Πρόκειται για τεράστια δικαστική πλάνη και σκάνδαλο. Ανέλαβα το καλοκαίρι μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκα. Εκείνο που μπορώ να σας πω ήταν ότι υπήρχαν μόνο κουτσομπολιά και καταθέσεις για το αν ήταν ψύχραιμη ή δεν ήταν ψύχραιμη και δεν υπήρχε μια σοβαρή ιατροδικαστική.

Όταν μιλάω όχι περί αθωότητας, αλλά όταν εγώ διαβάζω μια δικογραφία, μπορώ να τη διαβάσω καλύτερα από τον καθένα. Μπορώ να διαβάσω μια δικογραφία και να γνωρίζω μόνος μου αν έχει διαπράξει ή όχι την πράξη. Εγώ από αυτά που διάβασα είδα ότι υπήρχε μια ανύπαρκτη προανακριτική διαδικασία με κουτσομπολιά.

Όταν συνειδητοποίησα ποια είναι δικογραφία είδα τη δικογραφία και είπα ότι αν υπάρχει ένας δικηγόρος που μπορεί να βοηθήσει αυτή τη γυναίκα είμαι εγώ. Προσέφυγα στους κορυφαίους. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι εμένα με ενδιαφέρει τι θα γράψει η απόφαση. Πόσες υποθέσεις μου έχουν εμπιστευτεί με ισόβιες καθείρξεις σε ανθρωποκτονίες σε πρώτο βαθμό και σε πόσες έχουν αθωωθεί οι άνθρωποι γιατί πραγματικά ήταν λάθος η απόφαση δεν μπορώ να τις απαριθμήσω.

Εμένα με ενδιαφέρει τι θα γράψει η απόφαση. Αν έχει νομικό αυτοσεβασμό η πρόεδρος. Ήταν ατυχής η επιλογή ενόρκων. Οι τρεις κυρίες ήταν με ένα κινητό στο χέρι και αντάλλασσαν μηνύματα. Δοκιμάστηκε και ο θεσμός των ενόρκων ακραία. Θυμηθείτε τη μέρα που το συζητάμε. Όταν θα εκδοθεί η απόφαση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, την απόφαση εκείνη. Είμαι κατηγορηματικός ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα».