Τις δυο διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η βραδιά του Ιουνίου του 2010 όταν η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου καταγγέλει ότι βιάστηκε από το σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου μετέφερε με τη μαρτυρία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο σεναριογράφος Κωνσταντίνος Βαζάκας.

Φίλος και των δυο εκείνη την περίοδο ο σεναριογράφος περίγραψε στο δικαστήριο ότι έγινε αποδέκτης ενός τηλεφωνήματος από το σκηνοθέτη ο οποίος του ζητούσε ανήσυχος να τηλεφωνήσει στην ηθοποιό γιατί δεν του μιλούσε όλο το βράδυ.

«Μου το περιέγραψε ως μια κακή στιγμή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, μια ερωτική παρεξήγηση» ανέφερε ο μάρτυρας αν και σημείωσε ότι ο ίδιος, την περίοδο που έκαναν παρέα , δεν είχε αντιληφθεί ότι διατηρούσαν κάποια σχέση.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο σκηνοθέτης του τηλεφώνησε και του ζήτησε να επικοινωνήσει με την ηθοποιό. Όπως του ανέφερε είχαν πάει για φαγητό με την ηθοποιό και όταν στη συνέχεια βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του σε ένα πάρκινγκ εκείνη κάποια στιγμή αντέδρασε και εκείνος προσπάθησε να την ηρεμήσει…. «Μου είπε όταν πήγε να προχωρήσει την πράξη, εκείνη αντέδρασε, φώναζε κι εκείνος την έβαλε δίπλα του, προσπάθησε να την ηρεμήσει και την πήγε στο Ακρωτήρι. Μου είπε ότι πήγε κι αυτός μέσα και πως εκείνη δεν του μιλούσε κι εκείνος έφυγε» κατέθεσε.

«Μου είπε πάρ’ τη να δούμε τι έγινε επειδή τη γνώριζα. Της έστειλα μήνυμα και η απάντηση ήταν ότι «με βίασε» εγώ πάγωσα. Τον πήρα τηλέφωνο και το αρνήθηκε, μου είπε «όχι» όταν μου είπε σταμάτησα…» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος συμπλήρωσε ότι όταν είπε στον κατηγορούμενο πως πρόθεση της είναι να πάει στην αστυνομία εκείνος απάντησε: «Τι εννοεί θα πάει στην αστυνομία; Να πάμε όλοι μαζί να τη συνοδεύσω». Μάλιστα, αναφερόμενος στο χαρακτήρα του κατηγορούμενου υποστήριξε πως αυτή είναι μια κίνηση που θα μπορούσε να κάνει.

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν κωλώνει αν έχει πρόβλημα μπορεί να πάει και μόνος στην αστυνομία…» κατέθεσε. «Ο κ Κωστόπουλος είπε ότι ήταν συναινετικό, εγώ δεν ήμουν μπροστά. Εκείνη μου είπε ότι τη βίασε» τόνισε ο σεναριογράφος υποστηρίζοντας πως δεν ενόχλησε και πάλι την κ. Αθανασοπούλου όταν του τόνισε πως δεν ήθελε να συναντηθούν όλοι μαζί.

Ο μάρτυρας μίλησε για την επικοινωνία που είχε μαζί του η καταγγέλλουσα μετά από χρόνια. «Μου είπε ότι τώρα με το metoo έχουν βγει περιστατικά που έχουν αφυπνίσει τον κόσμο και το έχει πολλά χρόνια μέσα της και θα τον καταγγείλει. Εγώ της είπα «που θα πας τώρα; Μακάρι να το είχες κάνει τότε. Με τι στοιχεία θα πας;» Το είπα γιατί πολλές φορές το θύμα πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του. Εγώ δεν ήμουν μπροστά, ξέρω τι μου είπε ο ένας και τι μου είπε ο άλλος. Αυτός μου το περιέγραψε σαν μια κακή στιγμή σε ένα ζευγάρι. Θεώρησε ότι είχε πιει και γι’ αυτό αντέδρασε έτσι η Έλενα. Ήρθα για λόγους συνείδησης να πω αυτό που ξέρω…

Όταν η Έλενα μου είπε για την καταγγελία, πήρα τον Κωστόπουλο και του είπα για το περιστατικό κι αυτός δεν το θυμόταν. Μου λέει «ποια είναι αυτή; Ποτέ έγινε αυτό;». Εγώ του θύμισα για ποια πρόκειται» ανέφερε.

Εισαγγελέας: Γιατί σας κάλεσε αν δεν είχε κάνει κάτι κακό;

Μάρτυρας: Γιατί ήθελε να δει τι είχε η Έλενα. Αυτό κατάλαβα εγώ.

Εισαγγελέας: Όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει πως την βίασε ποια ήταν η αντίδραση του;

Μάρτυρας: Με ρώτησε αν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε πως αν θέλει να πάει να της πω πως θα τη συνοδεύσει αυτός.

Εισαγγελέας: Είπατε κάτι κρίσιμο για στοιχεία. Τότε θα είχε στοιχεία για να υποστηρίξει την καταγγελία;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω. Αν είχε πάει σε ιατροδικαστή ας πούμε, αν είχε γίνει κάτι ίσως να το έβρισκαν. Τώρα δεν ξέρω…

Πρόεδρος: Θυμάστε τι σας είπε ακριβώς όταν του είπατε ότι η κοπέλα λέει ότι βιάστηκε;

Μάρτυρας: Έδειξε έκπληξη με την έννοια τι είναι αυτά που λες. Μου είπε πως ήταν μεθυσμένη και πως αν θέλει να πάει στην αστυνομία να πάνε μαζί. Το αρνιόταν. Μου έλεγε πως μόλις αντέδρασε εκείνη, αυτός σταμάτησε.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης του κατηγορούμενου υπογράμμισε πως δεν διέκοψε τις σχέσεις του με τον κατηγορούμενο λόγω της καταγγελίας σημειώνοντας, μάλιστα, πως κάνει παρέα με την οικογένεια του.

«Είμαι υπέρ του metoo και γι αυτό και αποφάσισα να καταθέσω για την Έλενα αλλά πραγματικά δεν μπορώ να έχω γνώμη τι έγινε εκείνο το βράδυ…» ανέφερε ο μάρτυρας κλείνοντας την κατάθεση του .
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου.