Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία μένει στην ίδια πολυκατοικία. Ο δρόμος παραμένει κλειστός και αναμένεται να ανοίξει σε τρεις ώρες, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκοικίας όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο όχημα αστυνομικού.

ekrhaxhaspam15 ekrhaxhaspam14 ekrhaxhaspam13 ekrhaxhaspam12 ekrhaxhaspam11 ekrhaxhaspam10 ekrhaxhaspam9 ekrhaxhaspam8 ekrhaxhaspam7 ekrhaxhaspam6 ekrhaxhaspam5 ekrhaxhaspam4 ekrhaxhaspam3 ekrhaxhaspam2 ekrhaxhaspam1

pspasamdn5 pspasamdn4 pspasamdn3 pspasamdn2 pspasamdn1

eavsdar1 eavsdar2 eavsdar3 eavsdar4 eavsdar5

exmarx1 exmarx2 exmarx3 exmarx4exmarx5 exmarx6 exmarx7

 

 

Βίντεο – φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος